ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Saadet Partisi İl Başkanlığı her hafta düzenlediği basın açıklamalarının dokuzuncusunu düzenledi. 9’uncu açıklamada ‘Cazibe Merkezleri’ gündeme getirildi.

 

Saadet Parti Van İl başkanlığı her hafta yaptığı rutin basın açıklamalarının 9’uncusunu yaptı. 9’uncu basın açıklamasında ‘Cazibe Merkezlerine’ dikkat çekildi. İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan il başkanı Özay İlhan, Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ‘Gündemimiz Van’ konulu basın toplantılarının 9’uncusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

BU HAFTA CAZİBE MERKEZLERİ KONUŞULDU

1 yıl önce Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım tarafından Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesiyle 23 ilin Cazibe Merkezleri olması yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatan İlhan, “Bu program çerçevesinde bölgede yılda 10 fabrika kurulacağı, senede 200 bin kişinin istihdam edileceği ilk 4 yılda kamu ve özel sektör tarafından 140 milyon dolar yatırım yapılacağı ayrıca hastaneler, ağız diş sağlığı, merkezleri gençler ve çocuklara yönelik sosyal ve sportif amaçlı yerlerin yapılacağı beyan edildi.” Diye konuştu.

 

“GAZETE MANŞETLERİNDEN ÖTEYE GEÇMEDİ”

Tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımlar yapılacağı, barajlar ve sulama kanallarının yapılacağı, demiryolları ve tünellerin yapılacağı, çağrı merkezlerinin kurulacağı yönünde açıklama yapıldığını dile getiren İlhan, Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Cazibe Merkezleri konusunda ilimizde neler yapılıp yapılmadığı konusunda araştırmalar yaptık. Araştırmalarımız neticesinde Cazibe Merkezleri kapsamında yapılacak olan yatırımların gazete manşetlerinden öteye geçmediğini gördük.” Dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİNE SORU YÖNELTİLDİ

İlhan son olarak Cazibe Merkezleri konusunda Van milletvekillerini şu soruları yöneltti: “İlimizin ve bölgemizin en önemli meselelerinin başında gelen işsizlik sorunun çözümü için Cazibe Merkezleri programında Van'da hangi yatırımlar yapılmıştır? Cazibe Merkezleri kapsamında hangi fabrikalar kurulmuştur ya da hangi fabrikaların kurulması için yer tahsis edilmiştir? Cazibe Merkezleri kapsamında ilimize Çağrı Merkezi kurulması söz konusu mudur? Cazibe Merkezleri programı kapsamında ilimize 1 yılda kaç TL'lik yatırım yapılmıştır? Cazibe Merkezleri kapsamında ilimizde 1 yılda kaç kişi istihdam edilmiştir?” 

Editör: TE Bilisim