AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman SoyluAK Parti Başkale İlçe Başkanı'nın istifasına ilişkin, "Selahattin Demirtaş orada işi gerginleştirmeye getiriyor. Tabloyu başka bir noktaya taşımaya çalışıyor ve bel altından bıçak saplarken yüzüyle bir gülücük atmaya çalışıyor. Buna eski Türkiye'de 'mafyavari yöntemler' denir" dedi.

 

"PARTİMİZ TEHDİT EDİLİYOR"

Soylu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de siyasetin ne kadar çirkin bir boyuta geldiğinin, HDP'nin yaptığı tehditlerle net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde demokrasiden uzak bir anlayışla partilerine yönelik tehditlerin geldiğini ifade eden Soylu, "Selahattin Demirtaş cici yüzünü batıda ağabeyleri ve evlatlığına girdiği insanlar vasıtasıyla gösterirken, güneydoğu ve doğuda acımasızca bir tehdit furyası sürmektedir. Bunu açık söylüyorum" ifadesini kullandı.

 

"NE OLUR BUNLARI SERBEST BIRAKIN"

Soylu, birkaç gün önce AK Parti Van İl Başkanı ilemilletvekili adayının, Başkale ilçe ziyareti sırasındaHDPPKK ve KCK'lılar tarafından ciddi bir şekilde saldırıya uğradığını dile getirerek, bu saldırıdan sonra yapılan şikayetler üzerine 5 kişinin tutuklandığını anlattı.

"Korkudan bir dönem önce Başkale'yi terk eden ilçe başkanının aynı zamanda HDP ile ilişkilerini değerlendiren ilçe yöneticilerimiz, gençlik kollarımız ve kadın kollarımız istifa ettiler" diyen Soylu, "Yani yaklaşık 37-38 arkadaşımızın istifası bize geldi. Burada bu ilçe başkanı, tehdide pabuç bırakıyor, tehdide dayanamıyor. İlçe başkanı üç gün boyunca il başkanımıza 'ne olursunuz bu tutuklananları serbest bırakın' diye telefonlar açtı ve yalvardı. Tehdit o kadar büyük bir boyuta geldi ki iş şirazesinden çıkmış durumda" şeklinde konuştu.

 

DEMİRTAŞ'A AĞIR SÖZLER

Soylu, insanların aileleri ve çocuklarıyla tehdit edildiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan da bir şekilde onların mallarına, mülklerine gözdağı vereceksiniz. Yine bugün sabah konuştuğum bir ilçe başkanına para cezası kesmişler. Bu kadar ahlaksızlık, bu kadar fütursuzluk, bu kadar anti demokratik tavır, bu kadar baskı ve yüzsüzlük...Selahattin Demirtaş orada işi gerginleştirmeye getiriyor. Tabloyu başka bir noktaya taşımaya çalışıyor ve bel altından bıçak saplarken yüzüyle bir gülücük atmaya çalışıyor. Buna eski Türkiye'de 'mafyavari yöntemler' denir. Şu anda mafyavari bir yöntem ortaya koymaya çalışıyorlar."

Soylu, AK Parti Başkale İlçe Başkanı'nın görevine daha önceden son verdiklerine dikkati çekerek, "Biz oradaki ilçe başkanımızın görevini zaten sona erdirmiştik. Çünkü bundan bir hafta önce teşkilat başkan yardımcım Murat Yıldırım'ı oraya gönderdim. Orada ve bölgede ziyaretlerde bulunarak oradaki raporları aldık ve biz orada yeni bir ilçe başkanı arayışı içerisindeydik. Bu tehditten o kadar korktu ki canını kurtarma pahasına böyle bir spekülatif bir istifa ortaya koyarak bir değerlendirme yaptı" ifadelerini kullandı.

 

"HİÇ MERAK ETMESİNLER..."

Tehditlerin her boyutta gerçekleştiğini anlatan Soylu, tehdidin teşkilat, belediye meclisi, belediye başkanı ile seçim bürolarını tuttukları oradaki masum vatandaşlara açık bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

"Bu arkadaşımız zaten düşmüştü" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Oradaki malını ve mülkünü kurtarmak için bir şekilde böyle bir yola tevessül ettirdiler. Can havliyle demokrasiye sahip çıkılıyor orada. Bu ayıptır, ahlaksızlıktır. Orada şu anda tam anlamıyla bir vandalizm baskı rejimi uygulanmaktadır. Arkadaşlarımız da kahramanca bir şekilde mücadeleyi gerçekleştirmektedir. Hiç merak etmesinler VanBaşkale teşkilatımız istifa eden arkadaşlarımızın talebi zaten yeni bir ilçe başkanı getirilmesiydi. Bugün yarın tez elden oradaki arkadaşlarımız görevini devam ettireceklerdir. Zaten istifa eden arkadaşlarımız da istifasını yeni yönetim için ortaya koymuşlardır."

AK Parti Başkale İlçe Başkanı İsmet Mihirci ve bazı yönetim kurulu üyeleri, HDP İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ilçede son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından partilerinden istifa ettiklerini ve HDP'ye katıldıklarını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim