AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte Memur-Sen Van Temsilciliğini ziyaret ederek İl Temsilcisi Süleyman Şakar ile bir araya geldi.

 

Milletvekili Burhan Kayatürk’ün İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte Memur-Sen Van Şubesine gerçekleştirdiği ziyarette İl Temsilcisi Süleyman Şakar ile bir süre sohbet edilerek, gündemde öne çıkan konular ve yerel konular üzerine karşılıklı görüşler paylaşıldı. Sivil toplum örgütlerinin, toplum ve yönetim arasında organik bir bağ oluşturarak,  demokratik bir köprü vazifesini gördüğünü belirten Kayatürk, bu organik bağı daha çok güçlendirme gayesinde olduklarını ve bu nedenle sivil toplum örgütleriyle barışık bir tutumla sürekli diyalog içinde olmaya özen gösterdiklerini söyledi.

 

“UMDUKLARINI BULAMAYACAKLAR”

 

AK Parti iktidarının ülkeyi IMF borcundan kurtarmasının ve daha önemlisi çözüm süreciyle birlikte büyük bir iradeyi ortaya koymasının içte ve dışta çok büyük bir dikkat çektiğini, büyük bir olumlu havanın yaşandığı Türkiye’deki gelişmelerin bazı art niyetli hesapları da alt üst ettiğini ve bu nedenle Türkiye’nin marjinal yönlendirmelerin odağında test edildiğini belirten Kayatürk, “Türkiye’yi 2002 öncesine taşıma hevesinde olanların hükümetin iradesini test etmeye çalışmakta olduklarını çok iyi biliyoruz. Ancak bunun karşısında her defasında daha güçlü bir irade ve daha güçlü bir Türkiye sergilenmiştir ki, bu da Türkiye’nin 21. yüzyıla damgasını vuracak bir yolda doğru ve emin adımlarla ilerlediğini dosta düşmana bir kez daha ispat etmiştir. Tabi bundan rahatsız olan lobiler de Türkiye’den umduklarını bulamayacaklarını daha iyi anlamışlardır” dedi.

 

“AMAÇ GENÇLERE İSTİHDAM YOLU AÇMAK”

 

Kayatürk, “Biz önümüze bakıyoruz, hızımızı kesmeden yatırım ve hizmetlerle ilgileniyoruz. Van’ın büyük geleceğiyle ilgileniyoruz ki şu an bu memleketin önünde değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat konusu olan büyükşehir unsuru var. Bizim derdimiz Van’ın gençlerine daha çok istihdam yollarını açmaktır, bölgenin dinamikleriyle el ele bu memleketi sanayi ve turizm kentine dönüştürmektir. Bu hedefler ölçüsünde bir araya gelmemiz ve hep birlikte bu memleketin geleceğini inşa etmemiz gerekir” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE KATLİAM VARMIŞ GİBİ GÖSTERDİLER”

 

Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Şakar ise ortada üzüm yemeyi değil bağcı dövmeyi hedefleyen bir oyunun olduğunu çok iyi bildiklerini, keza ülkede barış rüzgârlarının estiği,  her şeyin iyiye gittiği, ekonominin zirveye çıktığı, türbanla ilgili düzenlemelerin yapıldığı ve geçmişteki darbe unsurlarının kalıntılarının temizlendiği bir dönemde bilhassa ülkedeki gençleri kullanarak tüm bu olanların sabote edilmeye çalışmasından üzüntü duyduklarını ifade ederek  “Anne ve babaların evlatlarını bu kirli oyunlara alet etmemesini, gençlerin de demokratik bir çaba içinde sorunlarını paylaşmalarını istiyoruz ve Sayın Başbakana da bu konuda sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz ki inşallah o da gereken ne varsa yapacaktır. Neticede birkaç günde hepimizin cebindeki paralar birilerinin cebine gitti. Milyarlarca lira ülkemiz zarar gördü. Türkiye’de sanki katliam varmış gibi reklamlar yapıldı.  Biz bunları asla benimsemiyoruz ve bunun için de elimizden gelenleri yapacağız” dedi.

 

Şakar son olarak Van’ın geleceği adına önündeki fırsatları değerlendirilmesinin son derece önemli olduğunu bu konuda da her platformda ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim