AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, ilçedeki köyleri ziyaret ederek vatandaşların çözüm sürecine yönelik nabzını yoklarken, sorun ve taleplerini dinledi.

 

Başbakan Erdoğan’ın başlattığı çözüm süreciyle birlikte, vatandaşların sürece katkısını arttırmak ve bu yönde toplumsal birlikteliği oluşturma gayesiyle Hükümetin, Milletvekillerinin ve Teşkilatların çalışmaları hızla devam ederken, yerelde ise şehirden köylere kadar sürece destek ziyaretleri milletvekilleri ve teşkilat düzeyinde gerçekleşmeye başlarken, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış kolları sıvayarak İlçedeki köyleri ziyaret etmeye başladı. AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış süreci paylaşmak ve vatandaşın nabzını yoklamak üzere İlk olarak Gürpınar’ın Öveçli, Çörekli, Karakoç, Sütlüce ve Yaramış köylerini ziyaret ederek çalışmalarına başladı. Gittiği köylerde vatandaşların ilgisiyle karşılanan Hayrullah Tanış, öncelikle çözüm sürecine değindi.

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İLACINI HERKES İÇMELİDİR”

 

Tanış, “Bu sorunun asıl mağduriyeti AK Parti döneminden önce yaşandı. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi inançlı, mazlumdan ve mağdurdan yana olan ve millete sürekli kardeşlerim diye hitap eden bir liderle başlayan AK Parti dönemiyle birlikte, geçmişteki mağduriyetler ve haksızlıklar önemli oranda giderildi. Şimdi ise artık bu işe bir nokta koymak için Başbakan büyük bir cesaretle samimi bir adım attı. Bu nedenle kimsenin hayal dahi edemediği bir merhaleye geldik. 30 yıldır akan kardeş kanından rant elde edenlerin haricinde bu işten kimse bir hayır görmedi ve göremeyecek. Herkesin çok iyi anladığı bir noktaya gelindi. Şu an olumlu bir diyalog zemini oluştu. Karşılıklı adımlar atıldı. Zaten bundan öte her yol çıkmaz bir yoldur. Bu kardeşkanından beslenenlerin kanını kurutacak olan en iyi ilaç birlik ve dayanışmadır. Bu nedenle bu ilacı herkes içmesi gerekiyor.

 

“SÜREÇ BİR AN ÖNCE SONUCA VARMALIDIR”

 

Köylü vatandaşlar ise İlçe Başkanı Tanış’ın ziyaretinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, süreci heyecanla takip ettiklerini ve bu süreci desteklemeyenlerin insanlığından ve imanlarından şüphe duyduklarını söyleyerek, bu sürecin bir an evvel sonuca varması için dua ettiklerini belirttiler. Ziyaret programı sırasında köylerin ihtiyaçları ve sorunlarını da vatandaşlardan dinleyen Tanış, talep edilen tüm konularda üstüne düşenleri yapacağını dile getirerek, ziyaretleri sıklıkla gerçekleştireceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim