BDP Van İl Teşkilatı önceki gün Şehrivan Gazetesi’nin önceki gün manşetinde yer alan ve AK Partili bir yöneticinin ifadeleri üzerine gazetemizde “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor” başlığı ile yer alan haberden sonra bir basın açıklaması yaptı. Haberin içeriğini ve iddiları okumadan gazetemizi hedef gösteren o basın açıklamasını yazan BDP’lilere konteyner kentteki açlık grevi ile gösterdiğimiz hassasiyeti yine yaptığımız haberlerle veriyoruz:

 

Bir ayı aşkın bir süredir dönüşümlü olarak açlık grevine giren konteyner kentteki vatandaşların bu grevi sürerken önceki gün AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık gazetemize açıklamalar yapmış ve BDP’nin açlık grevinin bitmesinin istemediğini söylemişti. Bu açıklamadan sonra “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor” başlığı ile gazetemize yer alan haberde yine Karabıyık’ın iddialarına yer vemiş, detayları kamuoyu ile paylaşmıştık. Fakat haberin üzerinden bir gün geçtikten sonra BDP Van İl Teşkalatı bir açıklama ile hem AK Partili başkan hem de gazetemiz hakkında hedef gösteren açıklamalar ile gazetemiz Şehrivan ‘yanlı ve taraflı’ olmakla suçladı. Haberin içeriğinin okunmadan ve tamamıyla objektif olmayan bir yöntemle yapılan açıklamadan sonra bir açıklama yayınlayan Şehrivan Gazetesi Yönetim Kurulu da, BDP’ye karşı hukuki yollara başvuracağını ve kendilerini hedef gösteren BDP’nin bu açıklamasının siyaset ve demokrasi etiği ile uyuşmadığını kaydetti. Halbu ki Gazetemizi yanlı ve taraflı olmayan BDP’nin gözden kaçırdığı bir şey var ki, bir aydır konteyner kentte devam eden sorun ve sıkıntılar defalarca gazetemizde manşette yer aldı. Sorun noktasına defalarca çağrıda bulunan ve yaşanan dramı haberlerde kamuoyu ile buluşturan Şehrivan Gazetesi tüm bu haberleri yaparken siyasi kaygı ile yapmadığı gibi karşı taraf olan AK Parti’nin açıklamasını yaparken de böyle bir tutum izlemeyerek iddiaları objektif olarak sundu.

 

BDP HABERİ TERSTEN OKUMUŞ!

 

Şehrivan gazetesi olarak önceki gün gazetemizde yayınlanan “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor” şeklinde yer alan haberde AK Partili Hekim Karabıyık’ın bazı tespitlerine yer vermiş ve açlık grevi yapan konteyner kent sakinleri ile ilgili sözlerini paylaşmıştık. Bu haberin ardından bir açıklama yapan BDP, AKP’yi ahlaki çöküntü içinde olmakla, tamamıyla objektif bir şekilde haberi yapan gazetemizi ise yanlı ve taraflı olarak lanse eden bir açıklama yaptı. BDP’ açıklamasında şu sözlere yer verdi, “Bir yerel gazetede AKP’li bir yöneticinin “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor ve vatandaşlar üzerinde baskı kuruyor” şeklindeki açıklaması AKP’nin toplumsal sorunlar karşısındaki aciziyetini gösterdiği gibi partimize yönelik düşmanca tutumunu da ortaya koymaktadır. Söz konusu gazetenin tek yanlı ve taraflı yayın anlayışı bir yana AKP’li yöneticinin yaptığı açıklama AKP’nin içinde bulunduğu ahlaki çöküntüyü göstermektedir. Partimiz açlık grevine giren yurttaşlarımızı ziyaret etmiş, konunun muhataplarınca çözümü konusunda kamuoyuna açıklamalarda bulunmuş ve konunun takipçisi olmuştur. Elbette bir siyasi partinin temel görevlerinden biri de bu tür toplumsal sorunlara çözüm arayışı içerisine girmesidir.”

 

“AKP YANILGI İÇİNDEDİR”

 

“Konunun insani boyutunu gölgelememek adına partimiz popülist açıklamalardan kaçınmış, söz konusu açlık grevinin insani durumunu göz ardı etmemiştir. Konuyla ilgili partimiz önce Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve Valilik bünyesinde ziyaretler gerçekleştirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Biz siyasetin işin içine girmesini istemediğimizi Türk Tabipler Birliğine, İHD, SES ve birçok sivil toplum örgütleriyle yaptığımız temaslar sonucundu ifade ettik. Yine Milletvekilimiz Özdal Üçer’in bizzat çağrıları üzerine ölüm orucu sonlandırılmıştır. Bizim yurttaşlarımıza yönelik bu hassasiyetimizi rant olarak ele alan AKP zihniyeti, kendi yaptığını da hizmet olarak topluma enjekte etmeye çalışıyor. Sanki valilik kurumu AKP’nin bir birimiymiş gibi açıklamalar yapılıyor, sosyal devlet anlayışı bir tarafa bırakılarak, yurttaşlarımıza şu kadar ekmek verildi, su verildi gibi yurttaşımızı dilenci durumuna sokuluyor. AKP Van’da eşi görülmemiş bir manipülasyon ve çarpıtmaya başvuruyor. İftiralar, manipülasyonlar ve çarpıtmalar konusunda ustalık dönemini yaşayan AKP, bütün bunları partimiz aleyhine yapmaya çalışarak, yerel de iktidar olacağını zannediyor.  “Çamuru at izi kalsın” mantığıyla hareket eden AKP, bu çirkin ifadelerle Van’da iktidar olacağını düşünüyorsa büyük bir yanılgı içindedir.”      

 

İFTİRA DEĞİL İDDİA!

 

Öte yandan haberin tamamının okunmadan tamamıyla subjektif bir şekilde yapıldığı anlaşılan basın açıklamasında gazete bir kez daha hedef gösterilerek hukuki yollara başvurulacağı söylendi. BDP tarafından yapılan basın açıklamasında son olarak ise şu sözlere yer verdi, “Biz, AKP’li yöneticiye bu yurttaşları “konteynırkentten çıkmasına izin vermediğimiz” ve baskı uyguladığımız yönündeki açıklamalarını ispatlamaya çağırıyor aksi takdir de gerekli yasal işlem başlatılması için girişimlerde bulunacağımızı, bu iftiraların kamuoyunun vicdanına havale edeceğimizi herkesin bilinmesini istiyoruz. Yine olayı sadece AKP’li bir yöneticinin ağzından vererek, olayı tek taraflı, basın meslek ilkelerine uymayan bir şekilde manşetine taşıyan Şehrivan gazetesi hakkında da ilgililerin gerekli işlemleri başlatmasını da burada ifade etmek istiyoruz.”  

 

ŞEHRİVAN’DAN BDP’YE CEVAP GECİKMEDİ!

 

BDP’nin açıklamasından hemen sonra BDP’ye cevap veren gazetemiz yönetimi ise, asıl hukuki yollara başvurma hakkını BDP’nin doğurduğunu ve hedef gösterildikleri için BDP’yi kınadıklarını açıkladı. Gazete yönetimi yaptığı açıklamada, “Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin önceki gün gazetemizde yayınlanan “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor” şeklindeki haberi üzerine bugün yaptığı basın açıklamasında gazetemize yönelik kullandığı “Söz konusu gazetenin tek yanlı ve taraflı yayın anlayışı bir yana AKP’li yöneticinin yaptığı açıklama AKP’nin içinde bulunduğu ahlaki çöküntüyü göstermektedir.” şeklindeki ibaresi bizi fazlasıyla üzmüştür. Van’da bir aydan fazla bir süredir devam eden konteyner kentteki vatandaşların sıkıntılarını ve çözüm önerilerini defalarca manşetine taşıyan ve yetkili isimlerden çözüm isteyen Şehrivan Gazetesi’nin bu açıklama ile hedef gösterilmesi BDP’ye yakışmamıştır. Üstelik söz konusu “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor” şeklinde verilen haberdeki detayları da gözden kaçırarak, o ifadelerin tamamıyla AK Partili yöneticiye ait değil de gazetenin yorumu olarak göstermeye çalışan anlayış da BDP’nin eleştiri ve siyaset yaparken gerçekleri ne kadar görmezlikten geldiğini ortaya koymuştur. Her defasında basın ve medya mensuplarına yapılan baskı ve haksızlıklardan dem vuran BDP’nin bu denli bir açıklama ile gazetemizi bir partiye yakın göstermekle kalmayıp yanlı ve taraflı olarak suçlaması siyaset etiğine ve demokrasi anlayışına yakışmayan bir olaydır. Hele hele söz konusu haberin iki gün öncesinde bile “Utanç manzarası” manşetiyle çıkan gazetemizin bu ifadelerle lanse edilmesi bizi fazlasıyla üzmüştür. Yine basın metninde olayı “AKP’li bir yöneticinin ağzından vererek, olayı tek taraflı, basın meslek ilkelerine uymayan bir şekilde manşetine taşıyan Şehrivan gazetesi hakkında da ilgililerin gerekli işlemleri başlatmasını da burada ifade etmek istiyoruz.” İfadelerine yer veren BDP’li yöneticilere hukuk yolunun açık olduğunu belirterek söz konusu haberi tekrardan okumalarını ve o haberde adı geçen ifadelerin tamamıyla AK Partili yöneticinin ağzı ile verilmiş olduğunu ve haberde konu ile ilgili herhangi bir yorumun bulunmadığını hatırlatmak isteriz. Konu ile ilgili bize danışılması halinde gerekli bilgilendirmeyi yapmaktan çekinmeyeceğimiz halde haberi okumadan tamamıyla ezbere bir eleştiri anlayışıyla bizi taraf ve yanlı gösterek bir nevi sorunlarını aktardığımız vatandaşlara hedef göstermeye çalışan BDP’yi tekrar kınıyor Şehrivan Gazetesi olarak biz de hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz.” Dedi. (Şehrivan Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim