AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı ve Edremit Belediye Başkan aday adayları ile birlikte il binasında bir toplantı düzenleyen AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, ağırlıklı olarak temayül yoklamasında yaşanan küçük çaplı gerginliğe değindi.

 

Teşkilatın et ve tırnak olduğunu ve bu tür tatsızlıkların hiçbir zaman AK Parti’nin kardeşlik ruhunu zedelemeyeceğini belirten Aras, “Bizim kendi içimizdeki birlik ruhunu sınamak veya zedelemek adına her türlü eylemsel veya söylemsel tarzda provakatif girişimler olabilir. Bu durum her an her yerde olabilir. Örneğin temayül yoklamasında yaşanan tatsız olaylar, hemen orada çözüme kavuşmuş olsa bile dışarıda ve bazı yerel basında sanki kızılca kıyamet koptu havasında bir yaygaraya dönüştü. Elbette oradaki genç kardeşlerimizin arasında geçen gerginlik doğru değildi ve çıkan tatsızlık hiçbir kardeşimize de yakışmadı. Ama neticede bu bir aile içi hadisedir. Yine aile içerisinde durumu çözdük ve bağımızı daha çok güçlendirdik. Dolayısıyla bu tartışmayı uzun uzadıya gündemimizde tutacak halimiz yok. Tabi ki her hatayı halının altına süpürmüyoruz. Neticede bağlı olduğumuz bir parti disiplini ve hukuku var. Dolayısıyla pireyi deve yapmadan gerekli görülen değerlendirmeleri de yaparız. Önemli olan birliğimize leke düşürecek en ufak ayrıntıdan hepimizin kaçınmasıdır. AK Parti teşkilatı birbiriyle et ve tırnak gibidir. Bazen üzücü tartışmalar veya olaylar yaşasak bile biz yine hep birlikteyiz, hep beraberiz. Bugün önümüzde hepimiz için büyük bir gelecek taşıyan büyük seçim var. 30 Mart Van’ın kaderi olan bir seçimdir. Bizler Van’ın kaderini değiştirmek ve Van’ı dünya şehirleri arasında layık olduğu yere ulaştırmak için bu seçime büyük önem veriyor ve tarihi bir süreç olarak niteliyoruz. Olay Van’ın geleceğidir. Bizler de bu olaya Van’ın beklediği AK Parti imzasını atmak için gecemizi gündüzümüzü bu olaya vereceğiz” dedi.


Aras’ın yaptığı konuşma, salonda güçlü alkışlarla desteklenirken, toplantıya katılan aday adayları birlik ve beraberlikten yana daha çok moral aldıklarını ve her şartta teşkilatın tüm çalışmalarında aktif olarak yer alacaklarını belirterek, her desteğe hazır oldukları mesajı verdiler. Edremit İlçe Başkanlığı yetkilileri ise, her zaman dayanışma ekseninde kenetlendiklerini ve bu samimi dava birlikteliği sayesinde her sorunun üstesinden hep birlikte geleceklerini belirterek, seçim için kolları sıvadıklarını söylediler. 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim