Radikal yazarı Şirin Payzın, HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP ile BDP'nin birleşme sürecini konuştu. HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, "Gezi'den bize yeni bir siyaset zemini çıktı. Türkiye adalet, eşitlik, demokrasi istiyor. Bunu kimin örgütleyeceği sorunu vardı. Biz HDP olarak bunu örgütlemeye adayız. Beyaz Türkler de bize oy verecek çünkü gerçek seküler parti biz olacağız" dedi.

"LAİK SEKÜLER BİR PARTİYİZ"

Payzın'ın "birleşmeden sonra Beyaz Türklerden oy alabilir misiniz?" sorusunu cevaplayan Tuncel, "Aldık ve alacağız. Bize oy vermeleri için çok neden var. Herkes kendi isyanını bizde örgütleyebilir. Buna imkân açıyoruz. Ekoloji politikamızı, inanç politikamızı ya da kadın politikamızı, demokrasi politikamızı beğendiği için bize oy verebilir. Kendini bizde bulabilir. Kemalizm'in de kendini güncellemesi lazım. Dünya değişti. Demokrasi anlayışı değişti. Halk hareketleri değişti. Üstelik biz tam da onların toz kondurmadığı laik seküler partiyiz, hem de gerçek anlamıyla kimsenin inancını ayrıştırmadan seküler partiyiz" dedi.

"BAĞIMSIZLIK DEĞİL ORTAK GELECEK"

"Bakın Kürtlerin arasında bağımsızlık isteyen elbette vardır, buna karışamayız. Ayrıca böyle düşünebilme hakları da vardır ama biz yani HDP ve bütün birleşenleri, ortak bir geleceği kurmak yönünde tavır alıyoruz. Birlikte yürümeyi istiyoruz. Ortadoğu’nun kaderi yeniden şekilleniyor. Bütün halklarla birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu da ayrışarak değil güçbirliği ile olur."

Editör: TE Bilisim