Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Filistin özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını ancak herkesin Suriye’nin Rojava bölgesinin Kobani kentindeki IŞİD vahşetini de görmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Türk, "Şayet ben AKP’li olsaydım, barış, demokrasi için Kürtlerin gerçekten bir siyasi aktör olduğunu göstermek için Selahattin Bey’e destek verirdim" dedi.
 
Mardin Genç İş Adamları Derneği (MARGİAD) Yönetim Kurulu, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Yardımcısı Februniye Akyol’u ziyaret etti. MARGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Aslan, Mardin’in kalkınması sürecinde aktif olarak yer almak istediklerini dile getirdi. Başkan Türk ise Mardin’de istihdam olanaklarının yaratılması durumunda birçok sorunun çözüleceğini söyledi. İsrail’in Gazze’ye saldırısına da değinen Türk, "Filistin’in yanında olmamız gerekiyor ancak Kobani’deki vahşeti de görmemiz lazım. Kobani’de gerçektende bir vahşet yaşanıyor. Köylere gidip insanların kafalarını kesiyorlar. Bu bir vahşettir. Herkes Kobani için de bir iki kelime söylemelidir. Bu insanlık dışı durum neden görülmüyor ? Ayrıca bugün Kobani’de kalanlar sadece Kürt değil. Kobani’nin nüfusu 300 bin iken 600 bine çıkmış. 200 bin Arap yerleşmiş Kobani’ye. Onlar da sığınmışlar. Herkes bunlardan rahatsız. Orada sadece Kürtler yok. Arap ve Süryaniler de var. Tabi İŞİD’in tankına ve ağır silahlarına rağmen Kobani’de büyük bir direniş var" dedi. 
 
AKP’Lİ OLSAYDIM DEMİRTAŞ’I DESTEKLERDİM
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Türk, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürtlerin bir çözüm gücü ve anahtar görevinde olduğunun gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
 
"Kürtsüz Cumhurbaşkanı olmaz mesajını verirsek çok şey değişebilir. Şayet ben bir AKP’li olsaydım barış için, demokrasi için, Kürtlerin gerçekten de bir aktör olduğunu göstermek için Selahattin Bey’e destek verirdim. Yani bir aktör ve bir çözüm gücü olduğumuzu ispatlamamız lazım. O zaman Türkiye siyasetinde bir etkimiz olur. Ama birinci turda Türkiye’de etkili bir güce dönüşmeliyiz. Hangi partiden olursak olalım seçime öyle bakmak lazım. Niçin birinci turun bu kadar önemli olduğunu halka anlatmamız ve ikna etmemiz lazım. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de büyük bir başarı bekliyoruz, zaten bu anketlere de yansımış durumda. Alevilerin Ekmeleddin Bey’e oy vereceğini pek sanmıyorum. Bu yüzden iyi bir oy alacağımızı düşünüyorum." 
 

DHA
Editör: TE Bilisim