Erken seçim olacak mı? 2018'de erken seçim ne zaman? Bugün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim ile ilgili yaptığı önemli açıklamaların ardından, vatandaşlar da erken seçim olacak mı ve ne zaman yapılacak diye merak etmeye başladı. 2019 seçimleri öncesinde erken seçim yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. İşte siyasilerden erken seçim açıklamaları ve detaylı bilgiler.

 

Erken seçim olacak mı? Erken seçim ne zaman? 2018'de erken seçim yapılacak mı? Son günlerde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında erken seçim gündemi vardı. Bugün ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Erken Seçim yapılmalı açıklamasının ardından, hükümet tarafından da bir açıklama geldi. Erken seçim hakkında devlet büyüklerinin yapmış olduğu güncel açıklamaları ve detaylı bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 

 

ERKEN SEÇİM OLACAK MI? ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?


Erken seçim ile ilgili yapılan resmi bir açıklama henüz bulunmamaktadır. Erken seçim kararı alınması durumunda sayfamızdan son dakika olarak görebilirsiniz. 

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrısında bulunarak, "3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. Takdir hakkımızı seçimin erkene alınmasından yana kullanacağız" dedi. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli TBMM'nde partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınması çağrısında bulunarak, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. Takdir hakkımızı seçimin erkene alınmasından yana kullanacağız. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul yoldur."

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE İLK YANIT

 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin teklifine ilk yanıt da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

 

"DEĞERLENDİRİLİR"


Bozdağ, "Ben de sizinle birlikte öğrendim. Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır" dedi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de, "Yetkili organlarda değerlendirilir. Önce biz bir kendi aramızda konuşalım" dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAHÇELİ YARIN GÖRÜŞECEK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yarın görüşecek.

 

BAHÇELİ'NİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINA CHP'DEN ANINDA YANIT GELDİ: HODRİ MEYDAN


Devlet Bahçeli'nin parti grubunda yaptığı erken seçim çağrısına CHP'den "Hodri meydan" yanıtı geldi.

 

TÜRKİYE SIKIŞMIŞ DURUMDA

 

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "Partimiz erken genel seçime hazır. Hodri medyan. Türkiye sıkışmış durumda. Biz erken seçime her zaman hazır olduğumuzu söylemiştik" dedi.

 

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda iflas etmiş bir iktidar vardır, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar kapıya dayanmıştır, kurun ateşi düşmüyor, Türkiye hem içeride hem dışarıda yalnızlaşan bir sürece girmiş, 16 milyon yoksulu olan ülke. Konuşuruz tarihi, 26 Ağustos da olabilir, bir hafta önce de olur sonra da olur. Sandık çağrısına biz evet diyoruz, yalnız millet çözecektir. Yalnız şunu da millete anlatmak zorundalar. Bugüne kadar ülkeyi tek adam koalisyonuyla bu noktaya taşıyanlar, bu kararı alırken istişare ettiler mi etmediler mi bilmiyoruz. Bunu da aynı şekilde ortak karar olarak paylaşabilirlerdi, paylaşmadılar. Biz de merakla büyük ortağın, büyük aktörün Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ediyoruz

Editör: TE Bilisim