Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Tuşba İlçesi Belediye Başkan aday adayı Çevre Mühendisi Tolga Çıtak, Ak Parti Tuşba İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Resmi aday adaylık başvurusunu yaptı.

 

Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi başvuru süresinin bitmesine iki gün kala AK Parti’de adaylar başvurularını yapmaya devam ediyor. Bu anlamda Van’ın en önemli ilçe belediyelerinden birisi olan Tuşba’da da başvurular hala sürüyor. Adı uzun süredir anılan ve başvurusunu önceki gün yapan Tolga Çıtak da bu isimlerden birisi olarak aday adaylığını resmileştirdi. Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu'nun kabul ettiği kalabalık heyete, çikolata ikramında bulunuldu. Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Tuşba Belediye Başkan aday adayı Tolga Çıtak'a hayırlı olması yönünde temennilerde bulundu. Buna karşılık olarak Tuşba Belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yapan Tolga Çıtak, İlçe Başkanı Şabu’ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini hediye ederken, diğer taraftan da Şabu’nun çikolata ikramına karşılık Çıtak ve ekibi de çikolata ikramında bulundu. Sıcak ve Samimi bir ortamda geçen ziyarette Tuşba Belediye Başkan aday adayı Tolga Çıtak Tuşba İlçesi için hayati önem taşıyan projelerinden kısaca bahsetti. Karşılıklı iyi niyet ve temennilerle Çıtak ve beraberindeki kalabalık heyet, parti binasından ayrıldı.

 

KİM BU TOLGA ÇITAK?

 

1977 yılı Van doğumlu olan Tolga Çıtak, ilk, orta ve lise öğrenimini Van da tamamladı. Yüksek öğrenimini Sakarya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Mesleki hayatına 2001 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak başladı 2002-2011 yılları arasında DSİ 17. Bölge Müdürlüğü Etüt, Plan ve Şube Müdürlüğünde, Çevre Başmühendisi olarak çalıştıktan sonra istifa etti. Şuan Mesleki kariyerini plan, proje, alt ve üst yapı, mühendislik ve danışmanlık işleri üzerine kurmuş olduğu şirkette fiilen sürdürmektedir. Çıtak Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim