Çıkarılan Büyükşehir yasası ile Büyükşehir olan Van’da ilçe sayısı 13’e çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti yeni oluşturulan 2 ilçeden İpekyolu ilçesi ilçe teşkilatını kurarak basına tanıttı. Tuşba ilçesi için ise çalışmalar devam ederken bugün yapılan açıklama ile Tuşba ilçe teşkilatı da açıklandı. İlçe teşkilatı düzenlenen bir basın açıklamasıyla açıklanırken ilçe başkanlığına Partiden daha önce çeşitli mevkilerde hizmet veren Naif Şabu getirildi.

Yeni ilçe başkanlığı binasın basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ve ilçe teşkilatı yeni kurulan teşkilat ile ilgili bilgiler verdi. Teşkilat adına açıklama yapan İlçe Başkanı Naif Şabu, “Van ilimiz büyükşehir kapsamına alınmış bulunmaktadır. Bu nedenle Ak Parti Van Merkez İlçe Teşkilatımız lağvedilmiş, buna istinaden merkezde 2 tane yeni ilçe ihdas edilerek ilimizdeki ilçe sayısı 13'e çıkarılmıştır. Bu nedenle takriben 45 gün önce Genel Merkezimiz tarafından yeni ihdas edilen ilçelerden Tuşba İlçe Başkanlığı'na getirildim. Bugün Tuşba ilçemizin yönetim ve yürütme kurulu üyelerimizin tanıtılması amacı ile sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz.” Dedi.

 

“TOPLUM OLARAK ÇOK ÇABUK UNUTUYORUZ”

 

AK Partinin 11 yıllık iktidarı sırasında Türkiye'nin içerde istikrar dünyada ise itibar gördüğü bir dönem olarak tarihe geçeceğini söyleyen Şabu, “Zira bu dönem ekonomik, sosyal, siyasal ve demokratikleşmenin önündeki engellerin kaldırıldığı bir dönem olmuştur. 80 yıldan beridir adından bile bahsedilemeyen birçok temel hak ve özgürlükler bu dönemde verilmiştir. Fakat ne yazık ki bizler toplum olarak bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Örneğin; Bolluğa kavuştuğumuz zaman yokluk ve kıtlık içinde kıvrandığımız günleri hemen unutuyoruz. Huzura kavuştuğumuz zaman da huzuru mumla aradığımız günleri çabuk unutuyoruz. Şöyle bir hafızamızı yokladığımız zaman geçmişte halkın önünde dağ gibi kaya ve taş gibi duran anti demokratik hak ve özgürlüklerin statükocu zihniyet tarafından nasıl dayatıldığını halkımızı üzdüğünü hep beraber yaşayarak gördük ancak Ak Parti Hükümetleri dönemlerinde halkımızın omuzlarındaki bu tabular birer birer kaldırılarak nefes almasına zemin hazırladı. Artık bu ülkede eskisi gibi her 10 yılda bir canı sıkılan birileri tarafından demokrasiye balans ayarı veriyoruz diyerek halkın ve mili iradenin üzerinde hiç kimsenin müdahalesine izin verilmeyecektir.” Dedi.

 

“KİMSE AYRIMCILIĞA TABİ TUTULMAYACAK”

 

Demokratikleşme paketiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şabu, “Son çıkarılan demokratikleşme paketi ile ülkemiz ve halkımız demokratik standart ve normları yüksek bir seviyeye ulaştırılacaktır. Hiç kimse renginden, ırkından, kimliğinden, dilinden ve dininden dolayı bir ayrımcılığa tabi tutulmayacak ve hakir görülmeyecektir. Herkes istediği siyasi ve sosyal hayatını özgürce yaşaya bilecektir. Daha önce bayan kardeşlerimize reva görülen insan hak ve özgürlüklerine aykırı uygulamalar bu paketle son bulacak. Herkes giyim ve kuşamda özgür olacak. Baş örtüsü ile memur, amir, hakim, savcı, millet vekili, bakan ve hatta belki başbakan bile olunabilecektir. Bu bir milletin özüne dönmesi ve bir zihniyetin yeniden medeni bir hayata kavuşması olacaktır. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini ve Türkiye'de bir şey değişmedi diyenler bir kaç örnekle cevap vermek istiyorum. Özellikle bayan kardeşlerimizin geçmişte hangi sıkıntılarla karşılaştıklarını hatırlatmakta yarar görüyorum. Bir zamanlar çarşı pazarda inancı veya örf ve adetleri gereği çarşaflı, tesettürlü olan bayan kardeşlerimizin kovalandığını el ve ayaklarından tutulup sürüklenerek hüngür hüngür ağlatıldığını halkımız gördü ve yaşadı. Bir zamanlar yolculuk esnasında yolunuz üzerindeki karakollar tarafından araçlarımızın kontrol bahanesi ile nasıl durdurulup bagajlarımızın nasıl dağıtıldığını çabuk unuttuk. Satmak amacı ile hayvanlarımızı karakolların korkusundan çarşı pazara götürüp satmaya cesaret edemediğimiz günleri hatırlayalım. Geçmişteki Hükümetlerin korkulu rüyası olan ve Hükümetleri kısa sürede bitiren enflasyon canavarını hatırlayalım! Hastanelerin önündeki kuyrukları ve 5 sente muhtaç olduğumuz dönemleri ne çabuk unuttuk.! İMF' nin önünde milyar değil milyon dolar borç alabilmek için günlerce aylarca nasıl beklediğimizi hatırlayalım. Şimdi ise ekonomisi dünyaya örnek olan ÎMF' den borç alan değil borç verebilen bir ülke haline geldiğimizi gururla söyleyebiliyoruz. Fert başına düşen mili gelir hasılası 2 bin dolardan 12 Bin dolara çıkartan Hükümetimizin bu başarısını kim inkar edebilir. Türkiye’de bir şeyler değişmedi diyenlere sormak lazım, bir zamanlar mensubu olduğumuz vakıf, dernek, sendika ve partinin ismini bile söyleyeme cesaret edemediğimiz o günleri ne çabuk unuttuk. İnkâr politikalarının tarihe gömüldüğünü kim inkar edebilir.” Dedi.

 

“HÜKÜMETİN İCRAATLARINI KİMSE İNKAR EDEMEZ”

 

Hükümetin yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda da bulunan Şabu, “Sağlık, eğitim, tarım ve ulaşım alanında olan gelişmeleri kim inkâr edebilir. Sosyal hizmetler alanındaki gelişmeler artık çarşı Pazar, köşe bucaklarda hiçbir yaşlı ve engeli insanların dilenmediği ve bu insanların hiç kimseye muhtaç olmadan onurluca yaşayabileceği yardım ve maaşlarının Devlet tarafından alabildiğini kim inkar edebilir. Okuyan öğrencilerin parasal eğitim yardımlarını kim görmezden gelebilir. Duble yollar, köylerimizin değişen çehresini kim inkar edebilir. Türk parasının pul olduğu dönemleri hatırlayalım. Eğer yasal değişiklikler olmasaydı insanlar ve kurumlar milyarlarla ifade edilen personel maaşlarını bankalardan damperli araçlarla alabilecekti. Geçmişteki bu hantal ve anti demokratik Devlet yapısı hala hafızalarımızda durmuyor mu? Bu hizmetlerin hepsi Ak Parti Hükümetleri döneminde olmadığını kim söyleyebilir! Bu devasa adımları vicdan sahibi olan hiç kimse inkâr edemez.

Türkiye'de ki bu değişim ve dönüşümü Avrupa'daki Hans görüyor ve söylüyor Ortadoğu'da ki hasan ve Hüseyin görüyor, söylüyor, fakat nedense Türkiye'de ki bazı Ahmetler, Kemaller bu değişimi ya görmüyor yada gördüğü halde çabuk unutuyor, fakat onlar duymasalar da görmeseler de, bunların çok iyi görüldüğünü ve değerlendirdiğini 11 yıllık iktidarımız döneminde tüm seçimlerde oyumuzu arttırarak destek verildiğini her zaman gördük. Biz Ak Partililer olarak Türkiye'nin 100 yıldan beridir görmediği bu değişim ve dönüşümü artık herkese anlatacağız. Ali ye de, Ahmet'e de, Kemale de anlatacağız ve hatta yoldan geçen yolcuya havada uçan kuşa bile bu hizmetleri ve gerçekleri anlatacağız. Şeklinde konuştur.

 

İşte AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu’nun listesi:

Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Bşk. Yrd.- Aydın KOÇ

Teşkilattan Sorumlu İlçe Bşk. Yrd. - M. Raci CANBAY

Seçim İşlerinden Sorumlu Bşk. Yrd. - Fahrettin YILDIRIM

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Bşk. Yrd. - Abdullah GÜNBATAR

Dış İşlerinden Sorumlu Bşk. Yrd. - Şebap GENCAY

Sosyal İşlerden Sorumlu Bşk. Yrd - Hasan BAKAN

Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd -Leyla EROL

Ekonomiden Sorumlu İlçe Bşk.Yrd-İskender KIRMIZIALTIN

Halkla ilişkilerden Sorumlu Bşk.Yrd-Abdurahim ARSLAN

Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Bşk.Yrd- Şaban ÖZEL

ARGE Faaliyetlerinden Sorumlu Bşk.yrd- Zuhal ALTUN

İlçe Sekreteri Muazzez ARSLANTOSUN

Muhasip Üye M:Şefık İNAN

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Ethem GÖRGÜLÜ

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Zeki ZORER 17-Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Cevdet ŞAHAR

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Ahmet YERTÜRK

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Bedrettin MARAL

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Lütfü ODABAŞI

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Musa GÜLER

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Zehra OFLAS

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Neslihan AKMAN

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Ferhat AKAY

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Esma YILMAZ

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Ferdi AYDIN

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Hacer SEVGİN ALTIN

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-İrfan KURKMAZ

Yönetim Kurulu Asil Üyesi-Kamil EKİNCİ


Orhan AŞAN

 

 

Editör: TE Bilisim