Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ardından da tutuklanan HDP'li vekillerin maaşlarını alıp almayacağı merak konusu oldu.

 

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekilleri; HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ardından da tutuklanan HDP'li vekillerin maaşlarını alıp almayacağı merak konusu oldu.

 

MAHKUMİYET ALIRLARSA MİLLETVEKİLLİKLERİ DÜŞECEK

Dava açıldığında sanık olacak olan milletvekillerinin haklarında mahkumiyet kararı verilmesi ve tüm yasal sürecin sona ermesinden sonra mahkumiyet kararının Meclis Genel Kurulunda okunmasının ardından milletvekillikleri düşecek.

 

TBMM ÜYELİĞİ HANGİ ŞARTLARDA DÜŞER?

Milletvekilliğinin düşmesine ilişkin TBMM İçtüzüğü'nde "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilmeye engel bir suçtan dolayı kesin hüküm giyen veya kısıtlanan milletvekili hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararının Genel Kurulun bilgisine sunulmasıyla üyelik sıfatı sona erer" ifadeleri yer alıyor. 

Editör: TE Bilisim