AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici beraberindeki partililer ile birlikte Gevaş ilçesinde ilçe teşkilat toplantısını katıldı. Bilici toplantı öncesi çevre esnafını ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, İrfan Teke, Şevket Yaşin, Gevaş İlçe Koordinatörü İsmet Biner ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Kuşan’ın bulunduğu heyet ile birlikte AK Parti Gevaş İlçe Teşkilatı istişare toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde ilçe esnafını ziyaret eden Milletvekili Bilici, esnaflarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi. Bilici, Esnaf ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte ilçe teşkilat toplantısına katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, AK Partinin ilçedeki icraatlarını anlattı.

 

“AK PARTİ FELAKET SENARİSTLERİNE FIRSAT BIRAKMADI”

 

Toplantıda konuşan Milletvekili Mustafa Bilici ise Van’ın Doğu Anadolu’nun en büyük nüfusuna sahip olduğunu söyleyerek, yaşanan depremlerden sonra Van’da nüfus artışı yaşandığını anlattı.

 

Bilici, “30 bin kişilik bir nüfus artışı söz konusu. Bu demek oluyor ki depremde felaket senaryolarını üretenlerin, bu kent bir daha 50 yıl kendine gelemez diyenlerin senaryoları suya düştü. Çünkü AK Parti Van’ı yalnız bırakmadı. Vanlıları kendi kaderlerine terk etmedi. Felaket senaristlerine de çok şükür fırsat bırakmadı. Hükümetimizle, Milletimizle tekrar bu kenti ayağa kaldırdık. Şu ana kadar 4 milyar lira Van’a kaynak aktarılırken bu rakam 5.5 milyara ulaşacak” dedi.

 

“VALİLİK BİNASININ YERİ KENT MEYDANI OLUYOR”

 

Yeni imar planıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bilici, “Van ili tarihinde ilk kez düzenli bir imar planına kavuşuyor. Van’ın modern geleceği bu imar planında yapıldı. Valilik binasının olduğu yer kent meydanı oluyor. Bununla birlikte yeni yollar, park ve bahçeler açılıyor. Bütün bunlar Van’ın 50 yıllık geleceğini modern şehirleşme anlamında teminat altına alıyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçelerimizde köylerimizde ikamet eden bütün hemşerilerimiz büyükşehir için oy kullanacaklar. İl özel idareleri bütün ekipmanları ile büyükşehir belediyesine devredilecektir. Artık köyler de mahalle oluyor. Yerel seçimlerde köylerde oturan vatandaşlarımız üç şekilde oy kullanacaktır. Bunlardan birincisini bağlı bulundukları mahalle muhtarına, ikinci oyunu ilçe belediye başkanına, üçüncü oyunu ise Van Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek için kullanacak. Büyükşehir kapsamında belediyeleri gelirleri önemli düzeyde artacaktır. Büyükşehir Van’ı ilçeleriyle birlikte bir cazibe merkezine dönüştürecektir. Büyükşehir’in köyler, ilçeler ve şehir merkezi için çok önemli avantajları vardır. Biz bu avantajları en iyi şekilde halkımıza sunmak için gecemizi gündüzümü seferber edeceğiz. Çünkü AK Parti Hükümetimizle, teşkilatımızla Van değişiyor, büyüyor, gelişiyor. AK Parti öncesinde ilçeleriyle birlikte 16 adet olan Lise sayısı şimdi 65 oldu. Van ve ilçelerinde sadece bir adet imam hatip lisesi varken, şimdi bu sayı 26 oldu. Şimdi nüfusu büyük olan köylerimizde de lise açma çalışmalarımız var. Çevre yolu, 3 gidişli 3 geliş şeklinde toplam 6 şeritli yol oluyor. Bununla birlikte 4 yeni devasa hastane yapılıyor. Bunlardan ikisine başlanırken, birisi kalp ve damar cerrahisi hastanesi, öteki kadın doğum ve çocuk hastanesidir. Öte taraftan iki yeni hastanenin de ihalesi bu yıl yapılacaktır. Bunlar Psikiyatri ve özel güvenlik hastanesi ile onkoloji hastaneleridir. “dedi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ OLUMLU SONUÇLANIRSA VAN ÇOK CİDDİ SIÇRAMA YAPACAKTIR”

 

Bölgeye yatırımcıların getirilmesi gerektiğini ifade eden Bilici, “Bölgeye yatırımcıları getirmemiz lazım. Yeni teşvik yasasında Van en avantajlı bölge olan 6. Bölge kapsamındadır. Şu an organize sanayi bölgesinde 150 firma yatırım yapmak için sıra bekliyor. Eğer çözüm süreci de olumlu neticelenirse, Van çok ciddi sıçrama yaşayacaktır. Bu sürece toplumun neredeyse bütün katmanları katkı veriyor. İnsanlar bu işin çözülmesini istiyor. Ben inanıyorum ki Başbakanımızın iradesiyle milletimizin desteğiyle bu iş çözülecektir.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim