Erdoğan, hem son seçimlerde hem de referandumda istenilen sonuçları alamadığı Van’a 3 yıl aradan sonra görkemli bir kalabalık ile geldi. Son dönemlerin en görkemli buluşmasına ev sahipliği yapan Van’da Erdoğan hem Van halkı ile buluşup hem Ak Parti’nin 6’ıncı olağan kongresine katıldı. Erdoğan, Van’ın son dönemlerindeki değişiminden etkilenirken kayyum başkan vekillerine tam not verdi.

 

SON DÖNEMLERİN EN BÜYÜK BULUŞMASI...

 

Van 3 yıl sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Günledir hazırlığı yapılan Van ziyaretinde son dönemlerde eşi benzeri görülmemiş bir kalabalık Erdoğan’ı hem dışarıda hem de AK Parti Kongresi’nin yapılacağı salonda ağırladı. Edremit’te yapılan miting ve kongreye on binler akın ederken Erdoğan, kongrede renkli görüntüler oluştu. Erdoğan, ülke gündemi ve Van ile ilgili bir çok konuya değinirken, Van’da özellikle kayyum dönemi sonrası Vali ve diğer başkan vekilleri eliyle oldukça vizyoner işler yapıldığına vurgu yaptı. Erdoğan, Van’a modern bir stadyum yapılması sözünü de Van’da vererek sevinç yarattı. Ak Parti 6. Olağan kongresi için önce Siirt sonra da Van’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Edremit’in zirvesinde Nur Tatar Kapalı Spor Salonu bahçesinde on binlerce ağırlarken Erdoğan kongre sonrası Van’la ilgili de bir takım görüşmeler yaptı. Erdoğan kongre alanından çıktıktan sonra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu kabul ederken kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

 

Van 3 yıl sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Günledir hazırlığı yapılan Van ziyaretinde son dönemlerde eşi benzeri görülmemiş bir kalabalık Erdoğan’ı hem dışarıda hem de AK Parti Kongresi’nin yapılacağı salonda ağırladı.

 

Edremit’te yapılan miting ve kongreye on binler akın ederken Erdoğan, kongrede renkli görüntüler oluştu. Erdoğan, ülke gündemi ve Van ile ilgili bir çok konuya değinirken, Van’da özellikle kayyum dönemi sonrası Vali ve diğer başkan vekilleri eliyle oldukça vizyoner işler yapıldığına vurgu yaptı. Erdoğan, Van’a modern bir stadyum yapılması sözünü de Van’da vererek sevinç yarattı. Ak Parti 6. Olağan kongresi için önce Siirt sonra da Van’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Edremit’in zirvesinde Nur Tatar Kapalı Spor Salonu bahçesinde on binlerce ağırlarken Erdoğan kongre sonrası Van’la ilgili de bir takım görüşmeler yaptı. Erdoğan kongre alanından çıktıktan sonra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu kabul ederken kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Van İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kongresine katılmak üzere geldiği Van’da, Ferit Melen Havalimanında Van protokolü tarafından karşılandı. Havalimanından kongrenin yapılacağı Nur Tatar Spor salonuna geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havalimanı kavşağında atlılar karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrenin yapılacağı salonun önünde bekleyen kalabalığa seslendi.

 

“81 MİLYON KARDEŞİZ”

 

Toplanan kalabalığa konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2019’a, Mart’a hazır mıyız? Kasım’a hazır mıyız?” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Durmak. Ne diyordu Aşık Veysel ‘uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Hep şu anlayışla gideceğiz. Bizde ayrılık gayrılık yok. Birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza yok. Türk'te kardeşim, Kürtçe kardeşim, Laz da, Boşnak da hepsi kardeş. 81 milyon kardeşiz. Bizi ayırmaya çalıştılar. Ama hamdolsun bölemediler. Bölemeyecekler. Dik duracağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Değerli kardeşlerim şimdi bizim Rabiamızı biliyorsunuz. Rabiamızda ne varsa onları yapacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Kardeşlerim 81 milyon biz tek milletiz. Bunun yanında bizim işte bayrağımız. Tek bayrak. Rengi şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımız, yıldız şehitlerimizin ta kendisidir. Kardeşlerim 780 bin kilometrekare ile tek vatan ve tek devlet.” Dedi.

 

 

“YOLCULUĞUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımadıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Paralel devletmiş, şu devletmiş, bu devletmiş paralel devlet isteyenler Pensilvanya’ya. Hatta biz yolculuk paralarını da veririz. Bu vatana bu vatanını sevenler lazım. Bu devlette bütünleşenler sağlam. İşte burada bak görüyoruz şimdi. İşte şu topluluk bir kardeşler topluluğu. Bu kardeşler topluluğumuzu aman ha böldürmeyelim. Artık PKK, MKK, PYD’yi gördünüz, ne hale geldiler gördünüz değil mi bitti. Ne dedim, Gabar’da varız, Cudi’de varız, Tendürek’te varız, inlerine gireceğiz dedim girdik mi bitti. Şimdi ben siz kardeşlerimden aman ha duracağız. Ve önce ne yaptık Fırat Kalkanı Harekatını yaptık. Gittik mi Fırat Kalkanına. Ondan sonra Afrin dedik. Afrin’e gittik mi? Değerli kardeşlerim şimdi diğerleri İdlib, Münbiç, ne olur diyorlar bize de gelin. Niye çünkü biliyorlar ki Türk ordusu, Türkiye mazlumların yanındadır, zalimlerin karşısındadır. Onun içinde biz siz kardeşlerimizle beraber bu yolculuğumuza devam edeceğiz.” Dedi.

 

“BİZ YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ”

 

“Benim sizden istediğim bir şey var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep beraber Mart ayına kadar gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak kardeşlerim, bütün kardeşimize ulaşın bildiklerinizi bilmeyenlere anlatın. Kardeşlerim Van depremini yaşadığımızda daha bu gece biz Beşir Bey ile birlikte neredeydik hemen buradaydık. Hemen Erciş’e gittik. Ve bakanlığımız Beşir Atalay hocamızda oradaydık. Diğer bakanlarımız da oradaydı. Bütün makineler her şeyi gelmeye başladı Ve bakın o depremde hemen sonra 25 bin konut yaptık. 25 bin konut. Böyle bir Edremit’mi vardı şimdi. Şimdi denize nazır bir Edremit var. Konutlar yapıla, yapıla nereye çıktı 30 bine çıktı. 30 bin konut niye, istedik ki mağdur, mazlum kardeşlerim başını sıkacakları bir yerleri olsun. Tuşba’ya doğalgazı getirdik mi? Şimdi İnşallah Erciş’e de doğalgaz gidiyor. Niye istiyorum benim Vanlı Hanım kardeşlerim insanca yaşamanın erdemine ulaşsın. Düğmeye bassın bütün dairesi ısınsın. Bu PKK'lıların size böyle hizmeti oldu mu? Yahu Van’ın belediye başkanı su getirmedi su. Biz Devlet Su İşleri'nin burada görevlendirdik. Dedik ki benim Vanlı kardeşime su getireceksin. Niye, çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz şuna inandık. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır, ona inandık. Ve buralarda bu hizmetler durmayacak devam edecek. İnşallah bunu sizlerle beraber yapacağız. Bu yolda bizi yalnız bırakmayacaksın. Ve tamam kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“ALLAH'IN HUZURUNDA RÜKUDA VE SÜCUDDA EĞİLDİK”

 

Son olarak kalabalığa, “İçeriyi daha fazla bekletmeyelim. Biz biraz gecikmeli geldik. Bugün maşallah Siirt de güzeldi, Siirt’ten de size selamları var.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Cumhurbaşkanı konuşmasının ardından kongrenin yapılacağı salona geçti. Erdoğan, Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Van 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti. Salondaki partililerin "Dik dur eğilme" şeklindeki tezahüratlarına Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, beşer planında hiçbir insanın önünde eğilmedik. Sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve sücudda eğildik." karşılığını verdi.

 

VAN’IN YÜZDE 43’LÜK EVET OYUNU HATIRLATTI...

 

Siirt'ten Vanlılara selam getirdiğini dile getiren Erdoğan, Siirt'te de muhteşem bir katılımın olduğunu bildirdi. Erdoğan, gecikmeli olarak Van'a geldiklerini belirterek, Vanlılardan haklarını helal etmelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Van teşkilatlarında vazife yapanlara şükranlarını sundu ve ahirete irtihal edenlere Allah'tan rahmet diledi.  Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Van 16 Nisan halk oylamasında yüzde 43'lük 'evet' oranıyla maalesef beklediğimizin ve Türkiye ortalamasının çok altında kaldı. Halbuki bizim Van'dan beklentimiz çok daha yüksekti. Türkiye için neler yaptığımızın, Van'a da hangi hizmetleri getirdiğimizin en yakın şahidi sizsiniz ama görüyorum ki 16 Nisan'dan sonra bugün Van bir başka. İşte bakın depremin ardından Van'a 30 bin konut inşa ederek altyapısıyla, üstyapısıyla, baştan sona tüm eksiklerini gidererek nasıl yeniden ayağa kaldırdığımızın en yakın şahidi sizlersiniz."

 

 

ERCİŞ'E DE DOĞALGAZ MÜJDESİ

 

Doğalgazı Edremit'e kadar getirdiklerini belirten Erdoğan, "Niye? Hans'ın, Helga'nın doğalgaz kullanmak hakkı da benim Edremit'teki kardeşimin doğalgaz kullanmak hakkı değil mi? Demek ki hiçbir ayrım yapmaksızın bu hassasiyeti gösteren biziz." ifadesini kullandı. Erdoğan, Erciş'e de doğalgaz götüreceklerini, doğalgazın Tuşpa'daki Kalecik deprem konutlarında halihazırda bulunduğunu, Akköprü deprem konutlarında da yakında kullanılmaya başlanacağını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Feki Teyran'ın, Seyyid Fehim Arvasi'nin, Mir Hasan-ı Veli'nin mirasına bizim sahip çıktığımızı en iyi sizler biliyorsunuz." dedi.

 

VAN’IN ALİMLERİNDEN SÖZ ETTİ...

 

Bölge edebiyatının ve tasavvufunun sembol isimlerinin divanlarını ve eserlerini bastırarak ebedileştirdiklerini en iyi Vanlıların bildiğini vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bölücü örgüt ve uzantısı olan yapılar çeşitli isimler, çeşitli kılıklar altında Van'ın adeta iliğini emerken biz hep Vanlı kardeşlerimizin yanında yer aldık, onların dertlerine derman olduk. Terör örgütü çocuklarımızı sokaklarda bozuk para gibi harcamaya çalışırken biz sağladığımız eğitim, spor, kültür, sağlık hizmetleriyle gelecek kurmanın mücadelesini veriyorduk. İşte buyurun şu Nur Tatar Kapalı Spor Salonu bunun ispatı değil mi? Bizden önce böyle bir salon var mıydı?"

 

 

VANLIYAM ŞANLIYAM DEDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştüğünü ve Van'a yakışan bir stadyumu da yapacaklarını belirterek, "Bugün Suriye'de okul sıralarında eğitim alması gereken çocukları ellerine silah tutuşturup, kurşunların önüne sürenler aynısını burada yapamamışlarsa bizim dikkatimiz ve dirayetimiz sayesindedir." ifadesini kullandı. Beşyol Meydanı'nda 15 Temmuz'un ardından demokrasi nöbeti tutan Vanlıların muhabbetini, sevgisini ve kadirşinaslığını asla unutmadıklarını vurgulayan ve "Vanlıyam, şanlıyam, kılıcı kanlıyam, özüm, sözüm hep birdir, men bu yurda bağlıyam" sözlerini aktaran Erdoğan, "Özü, sözü bir olan Vanlı kardeşlerimizin bu yurda bağlılığı işte böyle türkülerle nakşedilmiştir. Terör örgütünün zulmünden kurtulmuş bir şehrin her alanda nasıl gelişebileceğinin, ticaretiyle, turizmiyle, sanayisiyle nasıl ayağa kalkabileceğinin en güzel örneği işte hepimizin gözü önündedir." dedi. 

 

“VAN'DA YENİ BİR DÖNEME ADIM ATIYORUZ”

 

Van'ın bir önceki yıl turizmde adeta patlama yaşadığına işaret eden Erdoğan, "Şimdi ben diyorum ki Van'ın parası olanları gelin Van'da otellerin sayısını artıralım." diye konuştu. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Ankara'da görüştüklerini anımsatarak, görüşmelerinde Ruhani'nin "Biz Van'a turist gönderiyoruz." dediğini aktardı. Son 15 günde Van'a gelen turist sayısının 169 bine ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu bir şeyi gösteriyor, demek biz alt yapımızı yaparsak, biz hazırlığımızı yaparsak İran'dan Van'a, Ağrı'ya, Iğdır'a çok gelecek insan var. 16 Nisan'da ortaya çıkan sonuç bize bir sıkıntı olduğunu, kendimizi Vanlı kardeşlerimize yeteri kadar anlatamadığımızı gösteriyor. İnşallah bu kongremizle birlikte Van'da yeni bir döneme adım atıyoruz. Artık hep birlikte daha çok çalışacağız, Van'da çalmadık kapı bırakmayacağız." ifadesini kullandı. 

 

 

VAN’DAKİ COŞKUYU GÖRDÜ: BU İŞ BİTTİ DEDİ!

 

Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarına, "2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, olumlu yanıt alması üzerine, şunları kaydetti: "Bitti bu iş, Rabbim hepinizden razı olsun. Buradaki coşkuyu 2019'un Mart ayındaki belediye başkanlığı, kasım ayındaki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürdürmenizi bekliyorum. AK Parti Türkiye'nin 81 vilayetinin, 81 milyon vatandaşımızın her birinin partisidir."

 

VANLILAR YAYLALAR YAYLALAR TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ...

 

Partisinin geçen hafta Hatay'daki il kongresinin ardından sınıra gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı'daki askeri birlik ziyareti sırasında sanatçı İbrahim Tatlıses'in "Yaylalar" türküsünü söylediğini anımsattı. Erdoğan, salondakilerin "İşte ordu işte komutan" sloganları üzerine, şunları ifade etti: "Orada İbrahim Tatlıses sağ olsun coştu ama 'Yaylalar' biliyorsunuz askerin türküsüdür. Ama o 'Yaylalar'da bırakmadı, ne dedi? 'Afrin'i dolaş da gel.' Orada da bırakmadı 'Münbiç'i dolaş da gel' dedi. Evelallah biz önce Fırat Kalkanı Harekatı ile bir adım attık mı? Attık. Fırat Kalkanı Harekatı'ndan sonra Afrin'le ilgili adımımızı attık mı? Ne dedik? Durmak yok. Buradaki mazlumların ahını dindirine kadar devam. Bugüne kadar ulaşamadığımız vatandaşlarımızın kabahatini onlarda değil biz aslında kendimizde arıyoruz."

 

AFRİN OPERASYONUNA DEĞİNDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gelinen noktaya değinerek, "Afrin'de, bugün son rakamları aldım, 4 bin 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Ayrıca kuzey Irak'ta 327 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde de 154 teröristi etkisiz hale getirdik. Söyledik, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te inlerine gireceğiz. Neresi olursa olsun durmak yok yola devam dedik. Çünkü benim Vanlı kardeşime rahat vermeyen, onlarda huzur bırakmayan bu teröristleri evelallah biz er veya geç bitireceğiz. Sonuna kadar..." diye konuştu.

 

"BU MİLLETİ BÖLEMEZLER, BU ÜLKEYİ PARÇALAYAMAZLAR"

 

Salondakilerle birlikte yürekten haykırarak verecekleri mesajın Van Gölü'nün öteki kıyısında Ahlat'tan, Tatvan'dan, Van'ın kardeşleri Urumiye, Hoy, Nahçivan'dan duyulmasını Kandil, Sincar, Haseke, Münbiç'tekilerin yüreklerini titretmesini, El Bab'ta, Afrin'de her nerede terörle mücadele eden kahramanlara moral olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, rabia işareti yaparak, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“ÖZERKLİK HEVESİNE YER YOKTUR”

 

Üçüncü unsurun ise "tek vatan" olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi: "Türkiye 780 bin kilometrekare toprağıyla tek parçadır, bölemeyecekler. Koskoca bir imparatorluktan elimizde kalan bu son vatan parçasının tek bir karış toprağını, tek bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyiz. Tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok. Yok 'paralel devletmiş, yok şuymuş, yok buymuş. Ne FETÖ'nün paralel devletine ne bölücü örgütün özerklik hevesine yer yoktur. Bu devletin sınırları içinde ve dışında yaşayan tüm insanları aynı haklara, fırsatlara sahip birinci sınıf birey olarak, kamunun tüm imkanlarını aynı ölçüde kullanabilen vatandaşlar olarak gördük. Kim ki bu ülkenin herhangi bir bireyini kökeninden, inancından, meşrebinden, sosyal veya siyasi tercihlerinden dolayı ötekileştirmeye kalkarsa karşısında önce beni, benimle birlikte devletimizi bulur."

 

"SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ"

 

Erdoğan, ömürlerini ayrımcılıkla mücadeleye adadıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Türkiye'yi demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde, ekonomik refah konusunda geldiği yerin gerisine götürmeye yönelik hiçbir niyete, girişime en küçük bir müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Milletimizin tamamının hakkını ve hukukunu korumak için işte bu demokrasi, özgürlük düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız." Türkiye'nin terörle mücadelesinin tek amacının demokrasi ve refahı da içeren istiklal ve istikbali güvence altına almak olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da, Yemen'de yaşananlara bakıp da hala Türkiye'yi eleştirenler demokrasiden, özgürlükçü düşünceden nasibini almamış olanlardır. İşte bugün Doğu Guta'da maalesef çocuklar şehit edildi. Ey Batı neredesin? O yavrucuklar, onlar nasıl şehit edildi? Hani Batı sesin çıkmıyor ama biz Afrin'de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor. Ey Batı ne dersen de biz doğru bildiğimiz yolda inanarak yürüyoruz ve yürüyeceğiz."

 

“AÇIKÇASI BİLEMİYORUZ”

 

Erdoğan, Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Van 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, terörle demokrasinin, terörle özgürlüğün, terörle zenginliğin bir arada olamayacağını görmek için daha ne yaşanması gerektiğini sordu. "Açıkçası bilemiyoruz." diyen Erdoğan, ama kendilerinin gördüklerinden ders çıkardıklarını ve bu konudaki verilen mücadelenin stratejisini ona göre belirlediklerini söyledi. Atılan adımların da buna göre atıldığının altını çizen Erdoğan, "Türkiye'ye karşı düşmanlıklarını asla gizlemeyenler, her fırsatta ülkemize saldıranlar aynı cephede toplanmışsa sözün bittiği yere gelmişiz demektir. Eğer mazisi karanlık emperyalistlerle eli kanlı teröristler kol kola girip ülkemize karşı birleşmişlerse bize düşen bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır, hep birlikte Türkiye olmaktır." diye konuştu.

 

“KURDUKLARI TUZAKLARI BAŞLARINA GEÇİRMEDEN BİZE BU VATANDA RAHAT YOK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mücadelenin zaferle taçlandırılmasından başka çare olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti: "Bir asır önce nasıl tüm varımızı, yoğumuzu ortaya koyup büyük bir imanla Çanakkale'de düşmanı mağlup ederek Kurtuluş Savaşı'mızın ışığını yakmışsak bugün de yapacağımız aynısıdır. Hiç endişe etmeyin, biz hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka asla. Terör örgütlerini ve onları maşa gibi kullananları açtıkları çukurlara gömmeden, kurdukları tuzakları başlarına geçirmeden bize bu vatanda rahat yok, huzur yok, gelecek yok. Bu mücadeleye diğer 80 vilayetimiz ne kadar sahip çıkıyorsa Van da o kadar sahip çıkmak zorundadır."

 

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER NOKTASINDA KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

 

Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte demokrasi, özgürlükler ve ekonomi bakımından gerçekten çok sıkıntılı dönemler geçirdiğinin bir gerçek olduğunu ifade ederek, "AK Parti olarak 15 yıl önce teslim aldığımız Türkiye manzarasını hatırlıyorsunuz değil mi?" diye sordu. AK Parti kurulduktan sonra buralara geldiklerinde, hükümete geldiklerinde kendilerinden ne istedikleri yönünde soru sorduklarını anımsatan Erdoğan, buna "Olağanüstü hali kaldırın, başka bir şey istemeyiz." şeklinde yanıt aldıklarını söyledi. Erdoğan, o dönemdeki olağanüstü hal ile bugünkünün alakası olmadığını vurgulayarak, "Şu anda özellikle hak ve özgürlükler noktasında herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. O dönemdeki olağanüstü hal uygulaması ise vatandaşlarımızın günlük hayatını fevkalade olumsuz etkiliyordu. Hükümeti teslim alır almaz ilk iş 1.5 ayda olağanüstü hali kaldırdık." ifadelerini kullandı.

 

"HEPSİNİN İPLERİ AYNI GÜÇLERİN ELİNDEDİR"

 

Türkiye'ye sıkılan her kurşunun hedefinin oradaki askerin nezdinde gerideki 81 milyon vatandaşın tamamı oluğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Ülkemize karşı oynanan her oyunun hedefi üzerinde pazarlık yapılan yerle, konuyla birlikte 780 bin kilometre kare vatan toprağının tamamıdır. PKK'sından FETÖ'suna ve DEAŞ'ına kadar tüm terör örgütlerinin safı bu mücadelede Türkiye düşmanlarının yanıdır. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı niçin etkisiz hale getirdiysek Zeytin Dalı Harekatı'nda da aynı sebeple 4 bin PYD'liyi etkisiz hale getirdik. FETÖ'nün yurt içindeki ve yurt dışındaki inlerine de aynı sebeple giriyoruz. Bunların hiçbirinin diğerinden farkı yok. Hepsinin ipleri aynı güçlerin elindedir."

 

“ASRIN TEZGAHINI BOZMAK ÜZERE HAREKETE GEÇTİK”

 

Terör örgütlerinin hainlikte sınır tanımadıkları gibi istismarda da ölçü tanımadığını vurgulayan Erdoğan, "PKK yıllarca Kürt kardeşlerimizi istismar ederek kendine zemin kazanmaya çalıştı. DEAŞ, aziz dinimizin adını kullanarak İslam dünyasına gavurların asırlardır vuramadığı darbeyi vurdu. DEAŞ'ın İslam ile alakası yok, bizim dinimizle alakası yok. Bunlar tamamıyla İslam dışı, din dışı bir örgüt ve bize zarar veriyor." dedi. Erdoğan, FETÖ'ye ilişkin de açıklamalarda bulunarak, FETÖ'nün de manevi duyguları istismar ederek yıllarca ihanetini gizlediğini söyledi. Daha önce yaptığı açıklamaları anımsatan Erdoğan, "Ne dedik? Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet, böyle bir şebeke. Türkiye'nin hedef alınmasının sebebi, işte bu tezgahı çözmüş olmasıdır. Bunu biz bozduk. Hem kendimiz hem de Türk, Kürt, Arap, Türkmen, Acem tüm kardeşlerimiz, bölgemizde kurulan asrın tezgahını bozmak üzere harekete geçtik." diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim