Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İpekyolu İlçe teşkilatı her hafta sürdürdüğü esnaf ziyaretleri kapsamında bu hafta yeni çarşı esnafını ziyaret etti.

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktuay, İl kongresinden sonra güven tazeleyen Rasim Sayğın’ı tebrik ederek, çalışmalara ara vermeden sokak sokak gezdiklerini belirtti.

 

Her hafta farklı bölgelerde esnafın sorunlarını dinlediklerini aktaran Oktuay şunları söyledi: “Esnafımız nevruz tatilinden dolayı Van’a gelen İranlı turistlerden umutlu. Yalnız bunlar geçici dalgalanmalardır. Süreklilik arz eden yeni çalışma ve istihdam alanları, ekonomiyi canlandıracak yeni hamlelerin olması lazım. Şehir, her geçen gün büyümekte ve ihtiyaçlar artmaktadır. Artan ihtiyaca cevap verecek nitelikte elimizde, projelerimiz ve yatırım alanlarımızın olması lazım.”

 

Esnafın, modern sokakların çoğaltılmasını talebinde bulunduğunu dile getiren Oktuay, “Bugün ziyaret ettiğimiz yeni çarşı esnafımızın bazı talepleri oldu. Bulundukları sokağın dar olması hasebiyle sokaklarının araç trafiğine kapatılmasını istiyorlar. Dar olan sokaklarda araçların park edilmesi, yaya yolunu da kapatıyor. Sokaklarının çevre düzenlemesini yapılmasını ve modern bir sokak haline getirmelerini istedi.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim