MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Van iline atanan kayyumlara yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 

Açıklamalarda bulunan MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, bölgeye atanan kayyumların işin ciddiyetini ele alarak bu ağır görevleri canları pahasına üstlendiklerini söyledi.

 

Kayyumlara teşekkür eden Güngöralp, “Bölge halkımızın uzun yıllardır terör belasından kurtulması, hep beraberce huzura kavuşabilmek partimizin hedefi ve milletimizin tek arzusudur. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor ve şu süreci iyi bir şekilde görmeli ve değerlendirmeliyiz. Şu an en fazla birlik beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç olduğu bir süreçten geçiyoruz. Eğer birliği sağlayamazsak, Siyonizm zihniyetinin değirmenine su taşımış oluruz. Son üç yıl içerisinde iki şer bildiğimiz durumla karşı karşıya kaldık. Onların birisi demokratik açılım diğeri 15 Temmuz darbe girişimi ve iki şer bildiğimiz hadise bugün hayra dönüşmüştür. Açılım sürecinin PKK’nın ne kadar kirli zihniyetli, 6 ve 7 Ekim olaylarında ülkemizi yıkıp yakan, vatandaşın malına, canına ve evine kasteden, Ermeni’ye hizmet eden bir terör örgütüyle karşı karşıya gelmiş bulunmaktaydık.” Dedi.

 

Güngöralp konuşmasının devamın şunları söyledi: “Aynı zihniyetin ikiz kardeşi paralel yapı, 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmeye kalkışan, milletimizi bölüp parçalayan, bir sürü haline dönüştürmeye çalışan zihniyetlerle karşı karşıya gelen bu aziz milletimizin sağlam duruşuyla, bu hadiseler büyük bedeller ödeyerek ve bu ağır badirelerin üstesinden gelinmiştir. Partimizin bu sinsi oyunları zamanında fark ederek gerekli yerlere gerekli mesajları defalarca uyarmış ve bu kirli oyunları aziz milletimizle yan yana omuz omuza bozmuştur. Bu zor süreçte mevcut hükümete tam desteğini vererek Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bulunan terör örgütlerinin elinde olan belediyelere kayyumlar atanmıştır. Bölgemize atanan kayyumlar işin ciddiyetini ele alarak bu ağır görevleri canları pahasına üstenmişlerdir. Başta Van Valimiz Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamımız Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamımız Atıf Çiçekli’dir. Her biri bulundukları makamlarda işi bilen, işin erbabı olan ekipleri kurarak 10 yılda yapılmayan hizmetleri 8-9 ay içerisinde yapmışlardır. Van’a ve Vanlıya daha güzel daha kaliteli ve kalıcı hizmetlerin gelebilmesi için bir hizmet yarışına girilmiştir. Bu hizmet yarışına giren valimiz, vali yardımcıları ve kaymakamlarımıza teşkilatımız adına teşekkür ve şükranlarımızı sunar, bu değerli şahsiyetlere görevlerinde başarılar dileriz.”

Editör: TE Bilisim