AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, HDP'ye yakınlığı ile bilinen imc tv'ye canlı yayın konuğu olmaktan vazgeçti.

Başbakan Yardımcısı ve çözüm sürecinin önemli aktörlerinden olan Beşir Atalay'ın Perşembe akşamı saat 21:00'da imc'de yayınlanan Ayşegül Doğan'la Gündem Müzakere programına konuk olacağı duyurulmuştu. Kanalın Twitter hesabından yapılan açıklama ile Atalay'ın programa katılmayacağı duyuruldu. 

Atalay'ın hükümete yakın medyanın sert şekilde hedef aldığı imc'ye konuk olması çözüm süreci açısından önemli bir gelişme olarak yorumlanmıştı. 

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN SICAK MESAJLAR VERMİŞTİ

Atalay, dün çözüm sürecine dönük verdiği sıcak mesajlar ile dikkat çekmişti. Atalay çözüm süreci için “Zaten buzdolabında demek, tekrar bir gün çıkabilir demek. Dolayısıyla o anlam içinde saklı. O güveni, inandırıcılığı tabii vermeleri lazım, o epey kaybedildi şu anda, onun tekrar verilmesi durumunda buzdolabından her zaman çıkabilir” demişti.

SABAH'TAN "TÜRKSAT'TAN ATILSIN" KAMPANYASI

HDP'ye yakınlığı ile bilinen imc tv son günlerde, hükümete yakın medya grupları tarafından "PKK'nın yayın organı" olduğu iddiasıyla hedef alınmıştı. Savcıları göreve çağıran Sabah gazetesi ve A Haber, imc tv'nin Türksat uydusundna atılması gerektiğini savunmuştu.

Sabah'ın haberinde, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün medya organlarının mahkeme kararıyla Türksat uydusundan çıkarılmasının ardından aynı kararın PKK’ya yakın kanallarda da uygulanması bekleniyor” diye yazdı.

Sıranın artık İMC TV’ye geldiğini öne süren Sabah, kanalı hedef göstererek, “Terör örgütü propagandası yapan İMC TV’nin halen Türksat üzerinden yayın yapmasına kamuoyu tepkileri de sürüyor” iddiasını ortaya attı. Ancak gazete ne tür tepkiler geldiğine ilişkin bir bilgi vermedi.

Editör: TE Bilisim