Basın açıklamasını Kürtçe ve Türkçe olarak Parti sözcüleri Jiyan Yeşilağaç ve Zafer Kızıl tarafından okudu.

Okunan basın metninde şöyle denildi; Suruç’taki katliamı şiddetle lanetliyoruz. 2 yıla yakın bir süredir çatışmasızlık karanlık güçler tarafından yeniden bozulmak istenmektedir. Bir yandan Cudi, Lice ve Kulp dağlarında ormanlar ateşe verilirken bir yanda da Kürdistan halkının düşmanları Daiş eliyle Suruç ve Kobani’de hunharca katliamlarına devam etmektedirler.  

Bugün Kobani’ye destek amacıyla Suruc’a gelen SGDF üyeleri öğrencilerinin kalmış oldukları Amara Kültür Merkezi’nde vahşi bir bombalı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırı sonucunda 50’ye yakın genç şehid düşmüş ve yüzlercesi de yaralanmıştır. Bu vahşice saldırılar halkımıza karşı sürdürülen savaşın bir parçasıdır bu katliamları nefretle lanetliyoruz.

Tüm halkımızı Suruçta yaralıların Kan ihtiyacını sağlamak için seferber olmaya çağırıyoruz. Gün halkımıza karşı yürütülen bu vahşice saldırılara karşı ulusal birliği güçlendirme günüdür. Hiçbir saldırı, vahşet, katliam Kürdistan halkını özgürlük ve devletleşme mücadelesini engelleyemeyecektir.

 

 

 

 

 

 
Editör: TE Bilisim