Bahçeşehir üniversitesinin düzenlediği 9’uncu Siyaset Okulu programına katılan Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Fatih Çiftci, Ak Parti Hükümeti ile Güne Doğu ve Doğu Anadolu da yapılan yatırımları, değişimi ve büyümeyi anlattı.

 

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Bahçeşehir üniversitesi konferans salonunda yapılan ‘9’uncu Siyaset Okulu’ programına katıldı. Öğrencilere yönelik yapılan konferansta konuşan Çiftçi, Ak Parti’nin geride bırakılan 10 yılda ülkede büyük hizmetleri hayata geçirdiğini belirterek, ulaşımdan enerjiye, sağlıktan eğitime, sanayileşmeden tarıma, sosyal ve tüm yaşam alanlarında büyük hizmetlerin yapıldığını sözlerine ekledi. Çiftçi ayrıca, “Bölgemiz çözüm sürecinden çok umutlu ve destekliyor, bu çerçevede bizde 7/24 bölgemizde ve ülkemizde milletimizin hizmetindeyiz ve hizmetlerimize devam etmekteyiz. Bölgemiz eğitim alanında çok büyük hamleler yapmış ve yeni binlerce derslikler inşa edilmiş,  çocuklarımıza ve ailelerine büyük destekler verilerek her çocuğumuzun okuması için gerekli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir.”

 

VAN’A GÜNDE 15 UÇAK İNİYORSA…

 

Çiftçi hükümetin çalışmaları ile ilgili olarak ayrıca, “10 yıl öncesi bölgemizde terör olaylarından kat kat fazla bölge insanımız trafik kazalarında yaşamını yitiriyordu, bunun sebebi bölgede yolların olmamayışıydı.  Ak Parti Hükümetinin ülkemiz genelinde olduğu gibi bölgemizde de binlerce duble yol yapıldı köy yollarımız asfaltlandı demir yolu ve hava yoluna da büyük yatırımlar yapıldı, örneğin hafta da Van ilimize 2 uçak inerken, şimdi günde 15 uçak Van ilimize inmektedir. Bölge insanımız sağlık alanında oldukça yoksuldu, Ak Parti Hükümeti sağlığa da önem vererek, mevcut hastaneleri güçlendirdi yeni teknolojilerle donattı, yeni yüzlerce yataklı hastaneler yaptı ve bu hastaneleri hizmete sokuldu ayrıca yenileri de yapılmaktadır. Doğal gaz hattının bölgemizde geçmesine rağmen, bölge insanımız yararlanamıyordu, hükümetimiz bu çalışmaları başlatarak tüm bölge illerimiz yanı başından geçen doğal gazdan üç beş yıl içinde yararlanacaktır ve hızla alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Hükümetimiz her alanda bölgemizde büyük başarılara imza attı ve atmaya da devam etmektedir. Ülkemizin huzuru ve demokrasisi için hükümetimizin başlattığı bu çözüm süreci, bölgemizde ve ülkemizde korkunun ve endişenin bittiği barışın, huzurun ve büyümenin estiği bir süreçteyiz, hükümetimiz milletimizden aldığı güç ve destekle bu çözüm süreci çok güzel yürümektedir.” Dedi.

 

“DEPREMİ DE, YAPILANLARI DA BİZZAT BEN GÖRDÜM”

 

Çiftçi, “Van’da meydana gelen iki büyük depremde Van’daydım ve depremi bizzat ben yaşadım” diyerek deprem sürecini ve ardından yapılan çalışmaları öğrencilerle paylaşan Çiftci, “Allah bir daha göstermesin Van ilimiz çok büyük zarar gördü. Depremler sonrası Van ilimizin yaraları yarılırken bir yandan da yeni bir Van yeni bir Erciş’in inşa etmek için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatı ve takibiyle tüm bakanlıklarımız kendi alanlarında çalışmalarını yaparak alt yapı ve üstyapı çalışmalarıyla ve her yönüyle Van’ımızı yeniden inşa ediyoruz” sözleriyle devam etti.

 

Ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çiftci, 9. Siyaset okulu 12 Ocak, 20 Nisan 2013 sertifika programına katılan ve sertifika hak kazanan öğrencilere sertifikalarını verdi. Milletvekili Fatih Çiftci,  Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği, TBMM Yasadışı Telefon Dinleme Araştırma  Komisyon Üyeliği ve Son Olarak ta TBMM de Oluşturulan Çözüm Süreci Komisyonu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Editör: TE Bilisim