Edremit’te Demokratik Halk Meclisi tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla öz yönetim ilanında bulunuldu. DBP ilçe binası önünde düzenlenen açıklamaya, DBP ve HDP ilçe yöneticileri, Edremit Belediyesi eşbaşkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, KJA aktivistleri, Demokratik Mahalle Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamayı yapan DBP İlçe Eşbaşkanı Abdulkerim Batmaz, 2013 yılından itibaren PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm sürecinde AKP hükümetinin çözümden çok oyalayan politikalarla seçim süreçlerinde de Kürt halkına dönük inkar ve imhayı geliştirdiği vurgusunda bulundu, AKP hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadığı mağlubiyet karşısında topyekun saldırı başlattığını ekledi.

 

‘Kentimizi biz yöneteceğiz başkalarına yönettirmeyeceğiz ‘

Demokratik çözüm sürecine rağmen AK Parti hükümetinin Suruç katliamı, hava bombardımanları, Zergele katliamı, Silopi, Doğubayazıt ve Diyadin başta olmak üzere birçok yerde sivilleri katlettiğine dikkat çeken Batmaz, “Gerçekleştirilen bu katliamlar karşısında Edremit Demokratik Halk Meclisi olarak devleti ret etmeyip ancak bu şekilde devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizi bizler yöneteceğiz. Başkalarına yönettirmeyeceğiz” dedi.

 

İpekyolu’nda da ilan edildi

Van’ın bir diğer merkez ilçesi İpekyolu’nda da Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’nde Demokratik Halk Meclisi tarafından öz yönetim inşasına başlandığı iddia edildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açıklamada, DBP yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, belediye eşbaşkanları, mahalle meclisleri yöneticileri de katıldı. “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan İpekyolu Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Batu, kalıcı bir barış için PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın hemen özgürlüğüne kavuşması gerektiğine dikkat çekerek, devletin atadığı hiçbir yöneticiyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim