ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Van’da 24 Haziran seçimleri öncesi Van Valisi Murat Zorluoğlu öncülüğünde, jandarma emniyet ve siyasi parti temsilcileri ile seçim istişare toplantısı gerçekleştirildi.

 

Türkiye’de 24 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi güvenlik tedbirleri alınmaya başlandı. Van’da jandarma ve emniyet güçleri yaşanabilecek herhangi bir soruna karşı tedbirleri artırırken, Van Valisi Murat Zorluoğlu’da dün Van’daki siyasi parti temsilcileri ve güvenlik güçleri ile seçim istişare toplantısı gerçekleştirildi.

 

ZORLUOĞLU: SEÇİMLERİ HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ

 

Toplantıda konuşma yapan Vali Zorluoğlu, 24 Haziran 2018 tarihinde Türkiye geneli milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirileceğini anımsattı. Zorluoğlu, seçim takviminin de açıklandığına dikkat çekerek, “Bizlerde valilik ve güvenlik birimleri olarak yapılacak seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi, halkımızın özgür iradesinin tam olarak sandığa yansıması için kanunların bize verdiği yetkiler ve sorumluluklar çerçevesinde çalışmalarımıza başladık. İnşallah el birliği ile birbirimize destek vererek iletişim halinde bu seçimlerin vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıdığı seçimler olarak huzur ve güven içerisinde tamamlayacağız.” Dedi.

 

“OLABİLECEK BÜTÜN GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ PLANLIYORUZ”

 

Güvenlik anlamında her türlü riski dikkate alarak ve bölgenin hassasiyetini değerlendirerek güvenlik önlemlerini aldıklarına vurgu yapan Zorluoğlu, “Bir kısım önlemlerimizi aldık hatta. Gerek seçim öncesi gerek seçim zamanı ve sonrası olabilecek bütün güvenlik tedbirlerini planlıyoruz. Elimizdeki bütün imkan ce kabiliyetimizle ilimizde herhangi bir sorun yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

ZORLUOĞLU: SÜRECİ SİYASİ PARTİLERİMİZLE YAKIN İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YÜRÜTMEK İSTİYORUZ

 

Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdür: “Sadece güvenlik kuvvetleri tedbirleri değil aynı zamanda siyasi partilerimizin de bu noktada yapması gereken bazı çalışmaların olduğu da aşikar. Biz bu süreci 24 Haziran’a kadar hatta sonrasında da siyasi partilerimizle yakın bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütmek istiyoruz. Sizlerle sürekli irtibat halinde olarak bu süreci sonlandırmak istiyoruz.”

 

“24 SAAT BANA ULAŞABİLİRSİNİZ”

 

Zorluoğlu yaşanabilecek herhangi bir sorun karşısında kendisi ile direkt iletişim kurulmasını talep ederek, “İletişim numaram herkeste var. Olmayanlarda toplantıdan sonra iletişim numaramı alsın. 24 saat bana ulaşabilirsiniz. Ola ki acil bir durum vardır, gece saatin kaç olduğu hiç önemli değil. Telefondan beni doğrudan arayabilirler. Ve meseleyi bana doğrudan iletebilirler. Bende sorunu çözmeye çalışayım. İletişimde konusunda ne düzeyde olduğumuzu ifade etmek için bunu sizlere söylemiş oluyorum.” Diye belirtti.

 

ZORLUOĞLU: 640 BİN ÜZERİNDE SEÇMENİMİZ VAR

 

24 Haziran seçiminin Van’da hiçbir güvenlik olayı veya hadise olmadan tamamlanmasından yana olduklarını belirten Zorluoğlu, “Ve seçmen sayımızda aşağı yukarı belli. Emniyet bölgesinde 413 bin, jandarma bölgesinde de 227 bin civarında seçmen var. 640 binin üzerindeki seçmenimizin her biri kendi hür iradesi ile hiçbir baskı altında kalmadan, haricen hiçbir olumlu ve olumsuz baskı altında olmadan seçim günü sandıkta oyunu kullanmasını sağlamak bizim görevimiz. Bu görevimiz içerisinde emniyet ve jandarmanın da görevleri var. Siyasi partilerimizin de sorumlulukları var. Az önce de söylediğimiz gibi inşallah huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştireceğiz. Seçimlerin şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Teşekkür ediyorum herkese.” Şeklinde konuştu.

 

HDP VE VATAN PARTİSİ TOPLANTIYA KATILMADI

 

Toplantıya Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, CHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Gencer, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Hüda-Par İl Başkanı Rasim Sayğın, İYİ Parti İl Başkanı Selim Özgökçe, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yaprak, BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya katılım sağladı. Öte yandan seçim istişare toplantısına Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi temsilcileri, davet yapılmış olmasına rağmen katılmadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim