AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürerken, bu isimler arasına bir de gazeteci eklendi. AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan Tutku Radyo Haber Müdürü Salih Geçken; “Bizim kendi içimizden çok iyi tüccar, siyasetçi çıkarma potansiyelimiz var. Bizim dışardan bir Mehdi getirmeye ihtiyacımız yok.” Diyerek adaylığını açıkladı.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim öncesi AK Parti’de milletvekili olmak isteyen siyasetçiler müracaatlarına devam ediyor. Bugün son başvuruları alacak olan AK Parti’de 50’yi aşkın isim başvuru yaparken bu isimlerden birisi de gazeteci Salih Geçken oldu. Geçken AK Parti’de düzenlenen bir toplantı ile aday adaylığını açıklarken Zahir Soğanda’nın takdimi sonrasında aday adaylığı değerlendirmesini yapıp resmi başvurusun gerçekleştirdi.

 

“ZOR BİR MESLEK YAPIYORUZ”

Konuşmasında gazetecilik mesleğinin sıkıntılarına değinen Geçken; “Bazı meslekler vardır üstlendiği sorumluluk ve yaptıklarının çarpan etkisi oldukça ağırdır. Güçlü ve farklılıkları olan bu mesleklerden biri de gazeteciliktir. Heryerde olduğu gibi bizde de bazı zorluklar yaşanıyor elbette. Ama toplumun gidişatını belirleme ve olumsuzlukları dile getirmede önemli misyon yüklenmekteyiz. Gerçekten yerelde gazetecilik yapmak çok zor. Hele hele kendinize inandırdığınız değerleri açıkça yazdığınız bazı mecralar maalesef bunu kabul etmemekte diretiyor. Bu zorlukları dönem dönem biz de yaşadık. Çoğu zaman sıkıntı yaşasak da her zaman görevimizi yerine getirdik.” Dedi.

 

VAN’IN BİR MEHDİ’YE İHTİYACI YOK!

Van’ın kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Geçken, Van’ın iyi tüccar, esnaf, sanayici ve siyasetçi çıkaracak potansiyele sahip olduğunu ama bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Geçken ayrıca; “Gazetecilik mesleğimi sonlandırıyor ve AK Parti’nin doğrularını siyasal bir kimlikle savunmaya adım atıyorum ve bunun için AK Parti’yi tercih ettim. AK Parti’yi tercih ederken elbette ki haklı bir sebebim vardı. O da bu partinin lideri olan Erdoğan’ın ‘yeni Türkiye’ söylemiydi. Dünya mazlumlarının umutla baktığı ve kurtarıcı olarak gördüğü bir liderin, kimilerince ikinci Cumhuriyet kimilerince Neo-Osmanlı dedikleri ama benim kendi tabirimle onurlu bir hayatın onurlu bir tarihe dönüşeceği ve tarihin belleklerinde onurlu bir iz alacağı bir harekete ben de Van’dan katkı sunmak için AK Parti’yi tercih ettim. Bizim kendi içimizden çok iyi tüccar, siyasetçi çıkarma potansiyelimiz var. Bizim dışardan bir Mehdi getirmeye ihtiyacımız yok. Bizim kendi içimizden çıkan değerlerimizi gerçekten korumaya sahiplenmeye ihtiyacımız var. 1 milyonluk bir kent var. Bizden bakanda çıkar başbakan da. Zamanında bunu da gördük. O yüzden bizim gibi düşünmüyor olsa dahi kendi değerlerimiz olarak görüp tahammül etmeliyiz. Van tarihinde ilk defa bir yerel gazeteci aday oluyor. Bunun önclüğünü değil benden sonraki gelebilecek arkadaşlarıma az da olsa bir cesaret verdiysem ben bu işte başarılı olmuşum demektir.” Dedi.

Ardından başvuru belgelerini il başkanı Zahir Soğanda’ya sunan Geçken, kendisine destek olmak için gelen gazeteciler ile birlikte fotoğraf çektirerek dosyasını sundu.

Editör: TE Bilisim