Ömer Toktaş/Şehrivan


 

Ak Parti’de yoğun bir kulis ve il başkanlığı belirleme süreci yaşanırken Şehrivan Gazetesi olarak biz de yeni başkanı halka sorduk. Halk hem mevcut isimler hem de konuşulan birçok isim üzerinde değerlendirmelerde bulunurken, yeni başkanlık için ortak görüş ise mevcut teşkilatı yeniden hareketlendirebilecek ve ağırlığını hissettirebilecek bir isim ile devam etmesi yönünde. İşte kulislerde konuşulan isimlerin dışında Van halkının Ak Parti il başkanı ile ilgili beklentileri…

VATANDAŞ TECRÜBEDEN YANA

MUHAMMED ALAN: Açık konuşmak gerekirse benim bu adayların hepsi hakkında bilgim yok. Birkaçını tanıyorum. Biz de bu izlenimin bırakılması da bence yanlıştır. Eğer AK Parti adayı iseniz kendinizi halka tanıtmalı halkın sizin hakkınızda bilgi sahibi olmasını sağlamalısınız. Bunlar artık onlara kalmış bir sorundur. Sonuçta aday olanlar onlardır. Benim favori ismim ise Kayhan Türkmenoğlu’dur. Sonuçta Kayhan Türkmenoğlu milletvekilliği tecrübesine sahip nadide bir insandır. Bu yüzden Van’a AK Parti adına katkıları olacağını düşünüyorum.

“HALK TÜRKMENOĞLU’NU İSTER”

Z.T: Bence Kayhan Türkmenoğlu AK Parti İl Başkanlığına büyük katkılar sağlar. O seçildiği takdirde ben inanıyorum ki milletvekili kimliğini Van’a büyük katkılar sağlamak amacıyla kullanacaktır. Bu yüzden eğer AK Parti Van’a getiri sağlamak istiyorsa ve Van’da büyük başarılara imza atmak istiyorsa Kayhan Türkmenoğlu’ndan başkası bu işin başına gelmemelidir. Benim fikrime göre Van halkı da o koltukta Kayhan Türkmenoğlu’nu ister.

“MEVCUT İSİMLER PASİF KALIYOR”

Y.A: AK Parti Van İl Başkanlığı’nın son dönemlerde oldukça pasif kaldığını düşünüyorum. Bu durum hükümet partisine yakışıyor mu? Sorusuna gelince de tabi ki tek cevap hayır olacaktır. Hükümet partisi tüm illerde otoriter bir hava bırakmalıdır. İl Başkanı adaylarının kendini çok fazla tanıtamadığını düşünüyorum. Sonuçta bu adaylar ileride belki de AK Parti İl Başkanlığı’nın Van’da ki en büyük temsilcileri olacaklar bu yüzden seslerini duyurmalıdırlar. Adaylar hakkında fazla bilgim olmadığı için de kimin başkan olması gerektiği hakkında bir şey söyleyemeyeceğim.

“HALK FARUK ALPASLAN’I BENİMSER”

NAZIM AYDIN: Faruk Alpaslan’ın ilimiz açısından otoriter bir kimliğe sahip olduğunu düşündüğüm için onun AK Parti İl Teşkilatı’na katkıları olacağı fikrindeyim. Üstelik Faruk Bey Van Halkının da benimsediği bir isimdir bence. Bu yüzden Van halkının çoğunluğu İl Başkanı olursa ona büyük destekler verecektir. Kısacası benim fikirlerime göre İl Başkanı Faruk Alpaslan olmalıdır.

“HAYIRLISI NEYSE O OLSUN…”

A.E: Benim favori adayım İkram Dinçer’dir. İkram Dinçer’i gerek Van’da ticaret ile uğraştığı zamanlardan gerek halkın içine karıştığı zamanlardan beri halk iyice benimsedi. Bu yüzden İl Başkanlığı’na katkılarının olacağını düşündüğüm tek insan İkram Dinçer’dir. Bizim gönlümüz ondan yanadır fakat önemli olan Van’a AK Parti Teşkilatı’nın sağlayacağı katkılardır. Son olarak ben diyorum ki hayırlısı neyse o olsun.

“HALKA YAKINLIĞI KARABIYIK’I ÖNE ÇIKARIYOR”

E.Ç: Ben AK Parti İl Başkanlığı koltuğu için Abdulhekim Karabıyık’ın yararlı olacağını düşünüyorum. Halk onu ilk olarak Edremit İlçe Başkan Adayı olarak tanıdı. Her ne kadar orada bir başarı gösterememiş olsa da bence öz güvenini kanıtladı. İl Başkanlığına faydalı olacak ve AK Parti’ye daha büyük katkılar sağlayacak olan ismin Abdulhekim Karabıyık olacağını düşünüyorum.

“BAŞKAN AKMAN OLMALI”

B.S: AK Parti seçimden önceki dönemde il yönetimi ve seçim adayları ile birlikte çok güzel birlik ve beraberlik mesajları veriyordu. Fakat seçimden sonraki dönemlerde neler olduğunu kimse anlayamadı. AK Parti’de ki birlik ve beraberliğin zarar gördüğünü düşünüyorum. İl Başkanlığı’ndaki bu sıkıntıyı giderecek tek ismin işadamı kimliğine sahip olan Salih Akman olacağını umut ediyorum. Salih Akman İl Başkanlığı yönetimine gelirse AK Parti’de ki bu sıkıntılar giderilir.

“TÜRKMENOĞLU VAN’I İLERİ TAŞIR”

M.A: İl Başkanı adayları arasında Van’da bir gelecek vaat eden tek ismin Kayhan Türkmenoğlu olduğunu düşünüyorum. Kayhan Türkmenoğlu Van halkının iyi tanıdığı bir isimdir. O İl Başkanlığı koltuğuna oturduğu takdirde AK Parti Van İl Teşkilatı adına büyük ilerlemeler kaydeder. Eğer AK Parti Van’da ciddi anlamda bir ilerleme kaydetmek istiyorsa İl Başkanlığı koltuğuna oturacak kişi Kayhan Türkmenoğlu’ndan başkası olmamalıdır.

“YÖRÜK BAŞKAN OLMALI”

SALİH KUŞÇU: Van AK Parti İl Teşkilatı’nın başına yani başkanlığına yakışacak tek isim iş adamı kimliği ile ün salmış ve büyük başarılar kaydetmiş olan Adnan Yörük’tür. Adnan Yörük Van’da ki esnafların çok iyi tanıdığı bir isim olması ile birlikte işinin gereğini tam anlamıyla yerine getirmesi onun saygınlığını arttırmıştır. Adnan Yörük AK Parti İl Teşkilatı’na derman olacaktır.

“DESTEKLEMİYORUM AMA…”

EMRE BİŞAR: Siyasi görüşümün tersine düşen bir parti hakkında görüşlerimi sunacağım. Bu konuda da açık konuşacağımdan emin olabilirsiniz. Desteklediğim parti AK Parti değil ama sonuçta bu parti hükümetin başında olan bir partidir. Bizim il bazında AK Parti Başkanlığı’na tek bir ismin gelmesi ile rekabet ortamı doğar. Bu isim de şüphesiz İkram Dinçer olmalıdır. Çünkü İkram Dinçer ticari kimliği ile Van’da tanınmıştır. İl Başkanlığı’na geldiği takdirde Van’a büyük katkılar sağlayacaktır.

“GENÇ İSİM İLE YOLA DAVAM”

Ö.EFE: Partide görev almamasına rağmen hep partide kaldı. Bu defa neden aday olmadığını bilemiyorum. Halbuki 2009 yılında iyi bir çıkış yapmıştı. Buna rağmen sessiz kalması üzücü bir durum. Partinin en çok da vizyoner bir başkan aradığı şu dönemde isteksiz kalması parti adına kötü bir durum. Bence genç bir isim olan Burhan İnan tercih edilmeli.

“KARABIYIK ÇOK CAZİP”

E.K: Ben Edremit’de oturuyorum. İlçemizde desteklediğimiz partinin adayı Abdulhekim Karabıyık’dı. Karabıyık bize seçim çalışmalarını anlattığı zamanlarda çok cazip ve gerçekçi konuşmuştu. Bu aday hakkında bilgi sahibiyim ve onun İl Başkanlığı’na katkıları olacağını düşünüyorum.

“YILMAZ NEDEN OLMASIN?”

YUNUS EBİK: Arslan Yılmaz hatırladığım kadarıyla 2010 yıllarında AK Parti İl Başkan yardımcılığı yapmıştı. İl Başkanlığı için en doğru karar teşkilatın içinden biri olmalıdır. AK Parti Van İl Teşkilatı’nın başında olacak kişi ortamı ve nabzı iyi bilen biri olmalıdır. Bölgeye ya da teşkilata yabancı bir isim gelirse bu AK Parti adına hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Bu yüzden İl Başkanlığı’na gelecek kişi Arslan Yılmaz olmalıdır.

TÜRKMENOĞLU ZİRVELERDE…

D.D: Ben ilimizin refahı için gerçekten doğru ismin gelmesini istiyorum. İle ve AK Parti’ye gerçekten katkı sağlayacak bir isim gelirse çok farklı noktalara ulaşırız. Ben sayılan adaylar arasında en çok Kayhan Türkmenoğlu’nu cazip buluyorum. Çünkü Türkmenoğlu siyasi kimliği ile tanınmış ve bu konuda başarılar elde etmiş bir isimdir. AK Parti İl Teşkilatı için en doğru ve yararlı isim Kayhan Türkmenoğlu’dur.

Editör: TE Bilisim