Orhan AŞAN/Şehrivan ÖZEL


 

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler seçim çalışmalarını sürdürürken farklı bir çalışma da AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan’dan geldi. Bostaniçi mahallesinde mahallelinin gelen taleplerini değerlendirdiklerini ve aldığı şikayetler üzerine harekete geçtiğini söyleyen Yavuz kuşan kendi imkanlarıyla asfalt döktürdüğünü belirtti. Kuşan’ın yaptığı açıklama tartışma konusu oldu. Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş Kuşan’ın açıklamalarına tepki göstererek, dökülen asfaltın kendi talepleri doğrultusunda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Doğu Beton firmasına yaptırıldığını ifade etti.

Başkan Ergüneş, Kuşan’ın Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan asfaltlama çalışmasını kendine mal etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, Kuşan'ın yalan beyanlarla kendileri için hayal olan seçimleri kazanma düşüncesi ile hilelere başvurduğunu söyledi.

 

BAŞKAN ERGÜNEŞ: GÜLÜNÇ VE KOMİK BİR DURUMDUR

 

Başkan Ergüneş, “AKP İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan Bostaniçi Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yollarının asfaltlanmasını kendisine mal etmiştir. Bu durum kabul edilemez bir durumdur. Yollar Belediye olarak bizim taleplerimiz doğrultusunda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Doğu Beton firmasına yaptırıldı. Karayolları tarafından yapılan bir hizmetin AKP'li bir başkan tarafından kendisine mal etmesi gülünç ve komik bir durumdur. AKP'li Kuşan Karayollarını kendi kurumuymuş gibi göstermiştir.” Dedi. 

 

“BELEDİYE ARSASINI OKULA BEDELSİZ OLARAK VERDİK”

 

Belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana belde de kısıtlı imkânlara rağmen çok önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Ergüneş, belde de bulunan bütün okulların alan çalışmasının Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olmasına rağmen belediye olarak kendileri tarafından yapıldığını ifade etti. Okul önlerinde asfaltlama çalışması başta olmak üzere okul içerisinde peyzaj çalışması yaptıklarını söyleyen Ergüneş, ”Bizim alanımız olmamasına rağmen biz Belediye olarak belde de bulunan bütün okulların önlerinin asfaltlamasını yaptık. Yine okullarda peyzaj çalışması yaparak öğrencilerin okula rahat geliş ve gidişlerini sağladık. Yine belediyenin arsasını bedelsiz olarak yeni yaptırılan Bostaniçi İlköğretim Okuluna verdik. Bu açıkça ortadadır. Bunu Okul idaresine, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve belde halkına sorabilirsiniz” dedi.

 

“AKP'Lİ KUŞAN'IN YAPMIŞ OLDUĞU SEÇİMİ KAZANMA YALANIDIR”

 

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte Ak partinin yalan ve hilelerini şimdiden devreye soktuğunu ve spekülasyonlarla seçimi kazanma hayaline girdiğini belirten Ergüneş, “Biz bu tür kirliliklere izin vermeyeceğiz. Belde de 5 yılda yaptığımız tüm çalışmalar ortadadır. Biz beldemizde zoru başararak, beldenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürdük. Kimse kalkıp yaptığımız bu çalışmaları kendilerine mal etmesin. AKP'li çevrelerin beldemizde bulunan Bostaniçi Kız Meslek ve Endüstri Lisesinin önünün kendi girişimleri sonucu asfaltlandığı bilgisi yalandır. AKP'liler seçime yakın bir tarihte bunları yaparak, halkı yanlış yönlendirmek istiyor. AKP'li İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan herkesin gözlerinin içine bakarak yalan söylemektedir. Karayolları tarafından yapılan asfaltı kendisine mal etme yalanını kamuoyu ile paylaşarak hizmet yaptığını söylüyor. Ben buradan Kuşan'a sormak istiyorum. Karayollarının yapmış olduğu asfaltlamayı sen nasıl kendine mal ediyorsun. Sen ne zaman ve hangi gün Bostaniçi'ne geldin? Okulun asfaltlanması için ne kadar bütçe ayırdın? Devletin kurumu olan Karayolları nasıl oluyor da sen istiyorsun diye asfaltlama yapıyor?” sorularını yöneltti.

 

“KUŞAN GİTSİN KENDİ AKP'Lİ BELEDİYELERİN YOLLARINI ASFALTLASIN”

 

Van ve Bölge genelinde seçimi kazanamama endişesi taşıyan Ak partinin bu tür ayak oyunları ile seçimi kazanma hayaline girdiğini söyleyen Ergüneş, “AKP kendisi biliyor ki ne Van'da ne de Van'ın hiçbir ilçesinde seçimi kazanmayacaktır. BDP'li Belediyeler olarak yaptığımız çalışmaları kendilerine mal etme terbiyesizliğini gösteren bu zatlara halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir. BDP'li Belediyelerin çalışmaları ortadadır. Kuşan çok hizmet aşkı ile yanıp tutuşuyorsa buyursun gitsin AKP'li belediyelerin yollarını asfaltlasın. Bizim Kuşan'ın yalan asfaltına ihtiyacımız yoktur. 2009 ve 2011'de halkımız AKP'ye nasıl cevap verdiyse 2014 yerel seçimlerinde de gereken cevabı fazlasıyla verecektir. Bostaniçi Belediyesi olarak yaptığımız tüm çalışmalar halkımızın gözleri önündedir. Bugüne kadar şeffaflığımızdan ödün vermediğimiz gibi bugünden sonra da ödün vermeyeceğiz” Şeklinde konuştu.

 

KUŞAN’A BİR CEVAPTA ŞEN’DEN

Afalt tartışmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cemal Şen’de katıldı. Şen parti binasında yaptığı açıklamada kendini bilmeyen insanların kalkıp kamu hizmetini kendilerine mal etmesini etik bulmadığını ifade ederek, Bir daha tekrarlanması halinde mevcut kamu kurumu müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

 

“TEKRARLANMASI HALİNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

 

CHP İl Başkanı Cemal Şen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Biz bir seçim sürecindeyiz. Siyasal partilerin yada kamu kuruluşlarının yaptığı hizmetlerin belli bir partiye mal edilmesi suçtur. Özellikle reklam yaparak, dozer ve kepçelerin önüne düşerek, bu hizmetleri parti olarak yapıyoruz demek suçtur. Anayasal bir suçtur. Bunu hiçbir anlamda kabul etmiyoruz. Bostaniçi Kız Meslek Lisesi önündeki sokağa dökülen asfaltın kimin girişimleriyle döküldüğünü de öğrendim. Bu konuda bilgiler de aldım. Bostaniçi Belediye Başkanımız ile görüştüm. Başkan Hanım ‘Ben Karayolları Bölge Müdürüyle görüştüm. Buraya bir asfalt dökülmesi konusunda bizlere yardımcı olmasını istedim. Müdür bey de bunu memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.’ Fakat yayınlanan haberlerde kendini bilmeyen, daha dün siyasete adım atan ve siyasetçi kimliğiyle ortaya çıkanlar dozer ve kepçelerin önünde poz vermektedir. İpekyolu İlçe Başkanı tarafından dökülen asfaltın Bostaniçi halkı tarafından büyük bir memnuniyetle kabul edildiğini söylemesi yanlıştır. Bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Biz CHP olarak böyle kendini bilmeyen insanların kalkıp kamu hizmetini kendilerine mal etmesini etik bulmuyoruz. Bir daha bunun tekrarlanması halinde mevcut Kamu Kurumu Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ifade etmek isterim. Asfaltı döken araçlar üzerinde de bir araştırma yaptım. Ve öğrendiğim kadarıyla damperli araçlar, Doğu İnşaat yani Zahir Kandaşoğlu’na ait olduğunu tespit ettim. Şimdi bu asfaltı Karayolları Bölge Müdürlüğü mü, Doğu Şirketler Grubu mu, Yavuz Kuşan mı, Abdullah Aras mı, Sayın Hüseyin Çelik mi döküyor? Yoksa yeni Belediye Başkan adayları Osman Gülaçar mı? döküyor bunu öğrenmek isteriz. Bu bizim hakkımız. Bir daha tekrarlanması halinde hukuki anlamda bir dava yürüteceğimizi burada ifade etmek isterim.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim