Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi. Kentteki ilk programında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Akdoğan’ın hedefinde HDP ve CHP vardı.

"HDP BARAJIN ALTINDA KALIRSA SÜPER OLUR"

HDP’li bazı vekillerin barajla ilgili açıklamalarına değinen Yalçın Akdoğan, “Şimdi birileri diyor ki barajın altında kalırsak şöyle olur, böyle olur. Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti bu süreci başlattığında 2005’te, bunlar var mıydı? Öyle bir parti var mıydı? Bunların Meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? Ne barajı geçmişlerdi, ne Meclis'te varlardı. Bu süreci Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti başlattı. Bu sürecin sahibi AK Parti hükümetidir” dedi.

"KOMİSYON KURDUK, ÜYE VERMEDİN"

Çözüm sürecinde hükümet olarak komisyon kurduklarını, ancak CHP’nin üye vermediğini hatırlatan Akdoğan, “Şimdi diyorlar ya çözüm yeri Meclis olsun. Kardeşim komisyon kurduk, sen üye vermedin ya. Söyleyecek sözün yok, ne diyeceğini bilmiyorsun. Bunlar herhangi bir şeyi çözebilir mi? Bu yüzden bu sürecin sahibi AK Parti’dir ve biz bu süreci devam ettiriyoruz. İnşallah sonuca da ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim