Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabineyi pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hükümeti kurma görevini vermesinin ardından parti içi istişarelerini sürdürüyor.

DAVUTOĞLU HAZIRLIKLARINI TAMAMLIYOR

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni kabineyi sunmadan önceki hazırlıklarını tamamlıyor. Parti içi istişare mekanizmaları da bu doğrultuda işleten Davutoğlu, parti içi değerlendirmeleri yaparak listeye nihai şeklini verecek. Başbakan Davutoğlu, haftasonu da dahil olmak üzere çalışmaları sürdürecek.

 

HÜKÜMET PROGRAMI YAZILIYOR

Davutoğlu’nun hükümet programı kapsamında yürüttüğü çalışmalar da bir yandan sürüyor. Hükümet programı yazımına çok önceden başlayan AK Parti, ekonomi ve siyasi heyetlerde yer alan isimlerle hükümet programı yazımına devam ediyor.

 

 

REFORMLARA AĞIRLIK VERİLECEK

Hükümet programı yazımı için kurulan siyasi ve ekonomik heyet, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor. Hükümet programında, reformlara ağırlık verildiği de biliniyor. Yeni açılımlar ve Yeni Anayasa çalışmaları da bu doğrultuda yürüyecek.

 

 

DAVUTOĞLU'NUN KABİNEYİ SUNMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, programları kapsamında haftasonu da İstanbul’da olması bekleniyor. Bu kapsamda, Başbakan Davutoğlu’nun yeni kabineyi Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. Yeni kabinenin sunulmasının ardından ise Başbakan Davutoğlu, yeni kabinede yer alan isimleri düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

 

 

KAMUOYUNA AÇIKLANACAK

64. hükümetin kabinesi, Başbakan Davutoğlu’nun yapacağı kamuoyu açıklamasının ardından netleşmiş olacak. Pazar günü Meclis Başkanlığı için bir seçim yapılacak ve yapılan seçimin ardından Meclis Başkanı belli olacak. Hemen arkasından da hükümet programı görüşmeleri sürdürülecek ve güvenoylaması yapılarak 64. hükümetin programı belli olacak.

 

 

VAATLER KARŞILIĞINI BEKLİYOR

Öte yandan, AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri öncesi açıkladığı vaatler de halk tarafından karşılığını bekliyor. Başbakan Davutoğlu, kanuni düzenleme gerektirmeyen bütün vaatlerin 3 ay içinde yerine getirileceğini ifade etmişti.

 

YOL HARİTASI BELLİ OLUYOR

Bu kapsamda, yeni kabinenin belli olmasının ardından hayata geçirilmesi gereken ve hayata geçen düzenlemeler de Başbakan Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanacak. Hükümetin, kapsamlı bir yol haritasıyla bu düzenlemeler için gerekli çalışmaları hız kesmeden sürdürmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim