AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır. " dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair son dakika açıklamalarda bulundu.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin ile görüşmesine ilişkin sorulan bir soru üzerine, "AK Parti'de parti içi muhalefet geleneğimiz yok ama tabi ki eleştiri geleneğimiz var. Aktif siyasetin içinde yada dışında olan arkadaşlarımız da bu eleştirelerini bazen paylaşıyorlar." dedi. 

"BİR YAPILANMA OLARAK DEĞERLENDİREMEYİZ"

"Katılmadığımız noktalar genelde şunlardır; genelde Sayın Cumhurbaşkanımız yada herhangi bir arkadaşımız hakkında şahsi değerlendirmeler" ifadesini kullanan Ömer Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biz pek çok toplantıya katılıyoruz. Toplantılarda çeşitli arkadaşların anlaşamadığı konular olabiliyor ama o toplantıda karar alındıktan sonra destek oluyoruz. Biz bir takım haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı bir yapılanma olarak değerlendiremeyiz. Bu arkadaşlarımız AK Parti'de çok önemli görevlerde bulunmuşlardır.

"BİZ BUNLARI BİR KRİZ OLARAK GÖRMÜYORUZ"

11. Cumhurbaşkanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmesi oldukça doğaldır. Abdullah Gül'ün 2 konuda çok büyük hassasiyeti olduğunu biliyoruz. Birincisi çok büyük reformlar yapılması ve ikincisi de AK Parti ile olmasıdır. Tabi ki 11. Cumhurbaşkanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmesi doğaldır. Ülkenin meseleleri değerlendirilir, dolayısıyla biz bunları bir kriz olarak görmüyoruz. Katılmadığımız noktalar olabilir arkadaşlarımızın bazı açıklamalarıyla ilgili ama bunu farklı bir yapılanma olarak görmemek gerekiyor."

Editör: TE Bilisim