Ankara’da 10 Ekim’de meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için Mersin’de bugün de yürüyüş ve miting düzenlendi.

 

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyelerinin katılımıyla Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eylem, saat 11.30’da İstasyon Meydanı’nda başladı. Sabah saat 10.00’dan itibaren İstasyon Meydanı’nda toplanan gruba, HDP’liler de katıldı. Buradan İstiklal Caddesi’ni takiben yürüyüşe geçen kortejin önünde ‘Ankara Katliamını Protesto Ediyoruz’ yazılı pankart açan kadınlar yer aldı.

 

Eylemcilerin yürüyüşü, aynı cadde üzerindeki Özgür Çocuk Parkı’nda sona ererken, burada mini bir miting düzenlendi. Mitingde üniversiteli gençler halaylar çekerken, Ankara’daki patlamada yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mitinge, patlamada yaralananlar ve yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret ekmek için bu sabah Mersin’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

 

“BİZLERE BU BÜYÜK ACIYI YAŞATANLAR, BARIŞ MÜCADELESİNİN KARŞISINDA YENİLECEKLER”


HDP’nin seçim otobüsü üzerinden bir konuşma yapan Yüksekdağ, patlamada ölenleri ‘barış şehitleri’ olarak niteleyerek, tüm Türkiye’ye baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Yüksekdağ, “Bizlere bu büyük acıyı yaşatanlar, bu barış mücadelesinin karşısında yenilecekler. Eğer bir ülkede barış demek için kelleyi koltuğa almak gerekiyorsa, eğer bir ülkede barış diyenler bombalanıyor, katlediliyor, sesleri, çığlıkları paramparça ediliyorsa, o ülkenin siyasi iktidarı, yönetimi hesap vermelidir. Ama karşımızdaki siyasi iktidar öyle bir aymazlık, öyle bir sorumsuzluk içerisinde ki, bize hesap soruyor. Katledilenlere, miting alanında bombalananlara hesap sorma cüretini gösterebiliyor. Bugün bu siyasi iktidar eğer bu zamana kadar Türkiye tarihinde gerçekleştirilen ve yakın tarihimizdeki katliamların hesabını vermek, hesabını sormak konusunda bir hükümet gibi davransaydı eğer bugün Ankara’da 97 canımız katledilmeyecekti” dedi.

 


Ankara’daki saldırıda yaşamını yitirenlere Mersin’den bir kez daha barış taleplerini hedefe ulaştırmak için söz veren Yüksekdağ, “97 canımızı, kardeşimizi barış yolunda yitirdik. Artık onlar bizim barış şehitlerimizdir. Onların barış mücadelesini hedefe ulaştırmak artık bizim kutsal görevimizdir. Bizler zor olanı seçtik. Bizler barış için direniyoruz, barış için yürüyoruz, barış için inat ediyoruz. Bizim barış için inadımız, halklarımızın barışı sağlama direnişidir, halklarımızın bir arada yaşama özleminin, isteğinin direnişidir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de insanların bölünmeye, parçalanmaya çalışıldığını iddia eden Yüksekdağ, şöyle devam etti: “İnadına beraber olacağız, inadına birlikte olacağız, inadına bu büyük birliğimizi bozmayacağız. Bunu başaramayacaksınız” dedi.

 

Yüksekdağ, konuşmasının ardından otobüsten inerek, park içerisinde patlamada yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu platforma kırmızı karanfiller bıraktı.

 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, buradaki konuşmasının ardından Adıyaman’da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Vedat Çakır’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yüksekdağ, HDP Mersin Milletvekili Çilem Küçükkeleş ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk ile birlikte, PKK'li Çakır'ın ailesinin oturduğu Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki evlerinin önünde kurulan taziye çadırında bir araya geldi.

Editör: TE Bilisim