HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavisi İstanbul Anadolu yakasındaki özel bir hastanede süren 19 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu'nu ve ailesini ziyaret etti.

 

''GERİLİMİN SONA ERMESİNİ DİLİYORUM''

Diyarbakır'da bir polis memurunun şehit edilmesi olayıyla ilgili, "Ben gerilim, saldırı, çatışma ve ölüm olaylarının en kısa sürede sona ermesini diliyorum. Bu süre içinde yaşamını kaybeden bütün insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum"ifadelerini kullanan Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti:



''SİLAHLARIN DEĞİL, İNSANLARIN KONUŞTUĞU BİR ORTAMI GELİŞTİRMEK GEREKİYOR''

"Suruç'ta yaşanan patlamadan sonra Türkiye'de art arda gerilimi sürdürecek gerilimlerin yaşanmasını tasvip etmek mümkün değil. 2013 Nevruz'undan itibaren şunu anlatmaya çalışıyorduk; Türkiye'de silahların değil insanların konuştuğu, bir siyasi ve sosyal yaşam kurmak mümkün. Bunun için de bir demokratik siyaset ortamı geliştirmek gerekiyor. 



''ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREKİYOR''

Barış ve çözüm sürecinin önünü açmak gerekiyor. Ama ne yazık ki bu çabalarımız hep tek taraflı olmak durumunda kaldı. Çabalar tek taraflı olunca, çatışma ve ölüm de kendisine alan buluyor. Bizim artık bu alanı kapatmamız gerekiyor.



''MESAJ ÇOK NETTİ''

Bakın mesaj çok netti. O 32 gençten kimisi Hakkari'dendi. Kimisi Muş'tandı. Kimisi Bursa'dan, İstanbul'dan, Samsun'dan Trabzon'dan, Eskişehir'den, Türkiye'nin dört bir yanından kimisi Alevi'ydi, kimisi Sünni'ydi. Kiminin cemevinden kiminin camiden cenazesi kaldırıldı. Ve değişik uluslardandı. Kimisi, Türkmen'di, kimisi Laz'dı, kimisi Kürt'tü. Bir arada durup hangi değerlerde buluşacağımızı gösterdiler. Barışçıl bir hareket tarzıyla işaret ettiler.

 

''İKTİDARI BU YOLA DAVET EDİYORUM''

Biz işte bütün Türkiye olarak, siyaset olarak gençlerin işaret ettiği bu barışçıl demokratik yolun üzerinden gitmeliyiz. Onların verdikleri bu mesajı dikkate almalı ve siyaseti ona göre dizayn etmeliyiz. Bu nedenle ben gerilim, saldırı, çatışma ve ölüm olaylarının en kısa sürede sona ermesini diliyorum. Bu süre içinde yaşamını kaybeden bütün insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu süreci normalleştirmenin tek yolu barış ve demokrasi çizgisinden sapmamaktır. Her şeyden önce siyasal iktidarın barış ve demokrasi yoluna girmesidir. Ben bugün bir kere daha siyasi iktidarı bu yola davet ediyorum."

Editör: TE Bilisim