Profesyonel Spor Kulübü Derneği 120 kişiye İçişleri Bakanlığı destekli; profesyonel fotoğrafçılık, Osmanlıca, resim hat sanatı ve Uzak Doğu sporları eğitimi verdi.

 

Eğitim alanlar için Profesyonel Spor Kulübü Derneği tarafından kokteyl verildi. 6 ay süren eğitimler sonucu, eğitim alanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitime belgesi verilecek.

 

Verilen belgelerle ilgili açıklamalarda bulunan Profesyonel Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdulcebbar İyison kurslarının devam edeceğini söyledi. İyison şu ifadelere yer verdi: “Spor kulübü derneği olarak yaklaşık 6 ay önce başlatmış olduğumuz kurslarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Toplamda 120 kişiye bu kurslar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi vereceğiz. Profesyonel fotoğrafçılık, Osmanlıca, resim hat sanatı ve Uzak Doğu sporları eğitimi alanında kurslarımız oldu. Şu anda bir tiyatro kursu açtık. Maddi durumu iyi olmayan çocukları, madde bağımlısı olan çocukları ve özellikle şiddete yönelen çocuklara yönelik bu kursları veriyoruz.”

 

Yeni açılan tiyatro kursu hakkında bilgiler veren tiyatro kuruş eğitmeni Gökhan Şos ise, “Eğitimlerimize geçen hafta başladık. Şu an itibariyle 30 öğrencimiz var. Spor kulübü derneğimiz bize çok katkı sundu. Ancak sayıyı artırmak için desteğe ihtiyacımız var. Gerek bakanlık nezdinde gerekse de il nezdinde de bu destekleri ihtiyacımız var. Destek olması halinde daha iyi işler başaracağımıza inanıyoruz. Amacımız kimsesiz, işsiz ve aile durumu iyi olmayan çocuklara bir meslek sahibi yapmaktır.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim