Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonu yapılan 4 maçın ardından sona erdi. Bununla birlikte Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek takımlar ve ligden düşen takımlar da netleşti. Ayrıca gol krallığında ilk üç de belli oldu.

AVRUPA MACERASI

Şampiyon Galatasaray ile ligi 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandı. 3. sıradaki Beşiktaş ile ligi 4. bitiren Bursaspor gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak iki takım oldu.

TRABZON HER TÜRLÜ UEFA'DA

Ayrıca Türkiye kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor, sarı lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinden dolayı, kupa finalinin sonucuna bakılmaksızın UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı elde etti.

KÜME DÜŞEN TAKIMLAR

Öte yandan ligde son 3 sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Orduspor ve Mersin İdman Yurdu küme düştü. Bu 3 takım gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

GOL KRALLIĞINDA İLK 3

Sarı kırmızılı formayla bu sezon 24 gole imza atan Burak Yılmaz sezonun gol kralı oldu. Burak Yılmaz'ın ardından Kasımpaşalı Uche 19 golle ikinci, Kayserisporlu Bobo 18 golle üçüncü sırada yer aldı. Bu futbolcuları Fenerbahçeli Webo 16, Sow ile Burassporlu Battala ise on beşer golle takip etti.

Editör: TE Bilisim