Transfer sezonu büyük bir sürprizle açıldı. G.Saray'ın transfer sözü aldığı Alper Potuk için F.Bahçe son anda devreye girerek Eskişehirspor'u ikna etti ve Alper'i renklerine bağladı. Alper Potuk dün İstanbul'a gelerek başkan Aziz Yıldırım ile buluştu ve 5 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Peki transferin perde arkasında neler yaşandı? Kavgalı olan Halil Ünal ile Aziz Yıldırım, Alper için nasıl el sıkıştı? G.Saray'ın Alper'i salı sabahı KAP'a bildirmesinin ardından harekete geçen F.Bahçe, akşam saat 16.00 sularında Eskişehir'e resmi teklifini yaptı. Saatler 20.00'yi gösterdiğinde Alper için gelen teklifleri değerlendirmek için toplanan Eskişehirspor yönetimi, F.Bahçe'nin önerisini cazip buldu ve son kararını verdi. Yaklaşık 6 aydır görüşmeyen Aziz Yıldırım ile Halil Ünal'ı yeniden birleştiren ise Alper Potuk oldu. Alper'in transferi için işadamı Yüksel Çağlar'dan destek isteyen Yıldırım'ın talebi sonuç verdi ve Alper'in de 'onay' vermesiyle birlikte transfer tamamlandı. Bu arada Alper ile Aykut Kocaman'ın da bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.

 

DAHA CAZİP GELDİ
Eskişehir Başkanı Halil Ünal dün akşam şu açıklamayı yaptı: "Galatasaray 3 milyon euro nakit, 3 milyon euro sezon içinde ödenmek kaydıyla, ek olarak da Cluio'yu teklif etti. Fenerbahçe ise 6 milyon 250 bin euro nakit, Henri Bienvenu ve Orhan Şam'ı önerdi. Bu teklif daha cazip olduğu için, tercihimizi Fenerbahçe'den yana kullandık."

 

KENDİ İSTEĞİMLE F.BAHÇE'DEYİM
Alper Potuk, dört büyük takımın da kendisiyle ilgilendiğini, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile birlikte en iyi teklifi yapan F.Bahçe'yi tercih ettiğini söyledi. FB TV'ye konuşan genç yıldız, "Kendi isteğimle F.Bahçe'ye geliyorum. Kendimi kuvvetli hissediyorum, bu yüzden F.Bahçe camiasını seçtim. İyi bir performans sergileyeceğime eminim. F.Bahçe'de uzun süre kalıcı olmak ve sürekli forma giymek istiyorum. F.Bahçe'nin ceza almasıyla ilgili olarak içimde bir şüphem olsa, F.Bahçe'yi tercih etmezdim, adalet yerini bulacaktır... 26 numaralı formayı giymeyi düşünüyorum. Çünkü ben Eskişehirspor'un bütün kategorilerinde oynadım" dedi.

Editör: TE Bilisim