Türkiye Kupası'nda ardı ardına aldığı sonuçlarla adından çok söz ettiren ve Süper Lig devlerini bir bir geçen Amedspor bugün Bursa'da tarih yazdı. Gruptan flaş bir sonuç ile çıkan ve bölgede zor günler yaşanırken büyük başarılara imza atan Amed, Türkiye kupasında çeyrek finale adını yazdırdı.

Timsah Arena'da oynanan ve Abdullah Yılmaz'ın yönettiği Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde Bursaspor, Amedspor'u konuk etti. Karşılaşmada etkili bir oyun sergileyen konuk Amedspor maçın 20. dakikasında Ercan Çarpar'ın golüyle öne geçti. Beraberlik için bastıran Bursaspor 65. dakikada bu kez Deniz Naki'nin ayağından gelen golle 2-0 geriye düştü. Maçın kalan bölümlerinde Bursaspor gol için bastırdı ve 90+5. dakikada Tom de Sutter'in golüyle fark bire indi ancak Bursa temsilcisi beraberlik golünü bulamayınca karşılaşma Amedspor'un 2-1'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Amedspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale adını yazdırırken Bursaspor havlu attı.

 

Amedspor taraftarı alınmadı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda oynanan karşılaşmayı izlemek için tribünlere yaklaşık 15 bin Bursaspor taraftarı geldi. İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı gereği maça Amedspor takımının taraftarları alınmadı. Rakip takım taraftarları için ayrılan bölümde tedbir amaçlı 3 özel güvenlik görevlisinin bulunduğu gözlendi. Rakip Diyarbakır temsilcisinin oyuncularını sahaya çıkarken ıslıklayan yeşil-beyazlı taraftarlar, kendi futbolcularını ise alkışladı.

 

GALİBİYET KUTLAMASI

Amedspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u 2-1 yenerek çeyrek finale çıkmasıDiyarbakır'da büyük bir coşkuya neden oldu ancak polis, kutlama yapan gruba biber gazıyla müdahale etti. Kentin en işlek caddesi olan Ekinciler Caddesi'ndeki Ofis semtinde toplanan kalabalık grup, Amedspor forma ve atkılarıyla tezahürat yaparak galibiyeti kutladı.

 

FUTBOLCULARDAN SELFIE

Öte yandan Amedsporlu futbolcular, kazandıkları maç sonrasında soyunma odasında selfie çekerek paylaştı.

(Amedsporlu Deniz Naki, galibiyet sonrası zafer işareti yaptı.)

Editör: TE Bilisim