Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, BEKO Basketbol Ligi final serisinde şampiyonluk maçına çıkmama kararlarının, futbol takımı da dahil tüm branşlar için alınabileceğini belirterek,"Önümüzdeki günlerde göreceksiniz bu tip benzer olaylar cereyan ederse, bu tip tezgahlar veyahut da unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa bütün branşlarda bunu yapabiliriz" dedi.

"BAŞARININ ÖTESİNDE DE GÖREVLERİMİZ VAR"

Antalya Galatasaraylılar Derneği'nin Kaleiçi'ndeki yeni lokalinin açılışına katılan Ünal Aysal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Spor kulüplerinin başarının ötesinde daha başka görevleri olduğunu söyleyen Aysal, bu görevleri 'Gençlere iyi örnek olmak, sıhhatli bir beyinle vücutla yetiştirmek' olarak sıraladı.

"SADECE GALATASARAY'IN ÜSTÜNDE KALMAMALI"

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek final maçında Fenerbahçe Ülker karşısına çıkmama kararını değerlendiren Başkan Aysal, aldıkları tutumun aslında bütün kulüplerden beklenen bir yaklaşım olduğunu savundu.

Aysal, konuyla ilgili şunları söyledi;

"Bu sadece Galatasaray'ın tek başına ayağa kaldıracağı sorun değil. Bunun diğer kulüplerimizin, hepsinin yetkilileri tarafından paylaşılması, desteklenmesi gerekiyor. Bu işin Galatasaray'ın sırtına yıkılmadan bir toplumun ana görevi olarak kabul edilmesi gerekiyor. İnşallah verdiğimiz işaret hedefini bulmuştur. Diğer kulüplerimizden bu desteği alırız"

"HİÇ ÇEKİNMEM FUTBOL TAKIMINI DA ÇEKERİM"

Galatasaray Başkan Aysal, benzer bir tepkinin futbol kulübü üzerinden gösterilip gösterilemeyeceği sorusuna ise, "Hiç çekinmeden yaparım" dedi.

Başkan Aysal, şunları söyledi;

"Önümüzdeki günlerde göreceksiniz bu tip benzer olaylar cereyan ederse, bu tip tezgahlar veyahut da unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa bütün branşlarda bunu yapabiliriz. Diğer kulüpler de bunu yapacaktır. Bu sadece bir başlangıçtır. Kötü alışkanlıklardan kurtulmamız lazım. Kötüye örnek alırsak iyiye varamayız ama kötüye tepki verirsek iyiye bir şans tanırız. Bu şansı sonuna kadar kullanmak istiyoruz."

Editör: TE Bilisim