İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım ve "futbolda şike davası" sanıkları ile ilgili kararını açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul etti.

KUMPAS İDDİALARINA RET

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında sanıkların "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanma talebini kabul ederek, infazın ertelenmesine karar verdi.Yeniden yargılanma taleplerini değerlendiren mahkeme “sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılamanın yenilenmesi” taleplerini oy birliğiyle reddederken, 6526 sayılı yasayla CMK’da yapılan değişikliklerin CMK 311/1-E maddesi kapsamında ise yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Buna göre, Aziz Yıldırım ile beraber Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kıbıl yeniden yargılanacak.

Yeniden yargılama oy birliğiyle, infazın geri bırakılması (tutuklanmama) da oy çokluğuyla kabul edildi. Yeniden yargılamaya gerekçe olarak ise yasa değişikliği gösterildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü yeniden yargılama kararı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. 

İşte o açıklama;

"İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sözde şike davasında, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların, "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" talebini kabul etti."

Editör: TE Bilisim