Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera için beklenen teklifin İspanya'nın Barcelona Kulübü'nden geldiği iddia edildi. Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performans ile Avrupa'da birçok takımın dikkatini çeken Muslera'yı yakın takibe alan Barcelonalı yöneticilerin G.Saray'a resmi başvurularını yaparak ilk resmi teklifi ilettikleri öğrenildi. Barcelona'nın Uruguaylı kaleci için G.Saray'a 18 milyon Euro'luk bir teklifte bulunduğu sarı-kırmızılı kulübün ise İspanyol ekibine henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap vermediği belirtildi.

Muslera'nın en az 1 sezon daha G.Saray'da kalmasını isteyen teknik direktör Fatih Terim'in yanı sıra Başkan Ünal Aysal'ın 18 milyon Euro'yu az bulduğu öğrenildi. Başarılı kaleci için en az 20 ile 25 milyon Euro arasında bir rakamı görmek isteyen Başkan Aysal'ın futbol şubesinin kurmaylarına Barcelona'nın resmi başvurusunun ardından, 'Muslera'yı biz satmak istemiyoruz. Mümkünse kalsın. G.Saray futbolcudan para kazanma dönemini geçmiştir. Biz satmadan almayı düşünüyoruz' dediği ifade edildi.

Başkan Aysal'ın satmayı düşünmedikleri için 18 milyon Euro'yu beğenmediği ve kurmaylarına, 'Bana 20 ile 25 milyon Euro'luk teklifler geldiğinde, 'Ne yapalım?' diye sorun bu rakamların altındaki bütün teklifleri bana sormadan ret edin' yanıtını verdiği belirtildi. FIFA CONCAF turnuvası için Uruguay Milli Takımı ile Brezilya'da bulunan Muslera'nın İstanbul'a dönüşünde Terim ile yapacağı görüşme sonrası durumu netlik kazanacak.

Editör: TE Bilisim