TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor'da yapılan olağanüstü kongrenin hemen ardındna yönetim, futbolcular ve gazeteciler yemekte Genel Sekreter Mustafa Yalçın'ın davetiyle bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyespor’un yeni yönetimine Genel Sekreter Mustafa Yalçın, hayırlı olsun yemeği düzenledi. Yeni yönetim, futbolcu ve teknik kadronun da katıldığı yemeğe genel Sekreter yardımcısı Fazıl Tamer’de eşlik etti. Bu yıl 12 maçını ard arda kazanan bir takımdan playoffa kalmasını istemenin yanlış olmayacağını ifade eden Genel Sekreter Mustafa Yalçın, playoff’a kalınması durumunda kendileri ve takım için müthiş bir güzellik olacağını kaydetti.

 

YALÇIN: OYNAMAK SİZDEN, DESTEK BİZDEN

Playoff’un yakalanmadığı takdirde olası bir durağanlığın ne futbolcunun, ne takımın, ne de  Van’ın işine yaramayacağını belirten Mustafa Yalçın, “Arada kapanmayacak bir şey yok. Canımzı dişimize takarız. Bunu yapabileceğinize inanıyorum. Formanın hakkını vermek sizin işinizse, sizin hakkınızı da vermekte bizim işimiz. Öyle bir performans sergileyin ki bu işin en büyük kazananı kentimiz olsun” dedi.

 

TAKIMA TAM DESTEK

Futbolcunun ekmeğini toptan çıkardığını ifade eden Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Takımların, şehirlerin, ülkelerin ve şahıslarında kaderlerinde iniş çıkışlar vardır. Bazen zaman ve zeminler bunu etkiler. Bizim Van’ımızda da bir ara terör sonra deprem sonra devletin idari iradi bir farklılığı olmuş ve bugünlere gelmişiz. Allah kötü günleri bir daha göstermesin. Hepimize sağlıkla nice mutlu yıllar günler nasip etsin. Doğrudan demek istediğim konu, bu işin ekonomik yönü doğrudan belediyelerin sırtında yürür. Bu bizim işimiz. Top oynamakta szin işiniz. Ben buradayım sizde buradasınız. Sizler oynayın bizlerde karşılığını sunalım”

Van Büyükşehir Belediyespor’un yeni yönetimine seçilen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, yarın ki maçtan itibaren takımın iyi bir çıkış gösterip kendilerine yakışanı ortaya koymalarını arzu ettiklerini söyledi.

 

İNANÇ: TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE VERECEĞİZ!

İnanç, “Değerli delegasyonun teveccühleriyle görev aldık. Ben öncelikle bu güne kadar ki hizmetlerinden dolayı kuruluşundan bu güne kadar kulüpte gerek idareci gerek sportif anlamda kulüp yönetminde bütün emektarların hepsine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ekibin Van’ın beklentilerine cevap vereceğine, beklenen ve özlenen Büyükşehir Belediyespor’un yapılandırılmasına katkı sunacağıma olan inancımın tam olduğunu ifade etmek isterim. Sporcu kardeşlerimize teknik kadromuza sezonun diğer maçlarını bize yakışan bir şekilde ve onurumuzla haysiyetimizle sahaya çıkıp terimizin son damlasına kadar mücadelemizi verip arzu ettiğimiz neticeleri alarak sahadan ayrılmayı diliyorum. Herkesin bir hesabı vardır. Ama en büyük hesabın ben futbolcu kardeşlerimin ve teknik kadronun kendilerine özel olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu süreçte ortaya koyacakları performans kendilerini bir yere taşıyacak” diye konuştu.

 

ÇALIM: DİMDİK DURACAKSINZI, MÜCADELE EDECEKSİNİZ!

Bir nöbet devraldıklarını söyleyen Abulllah Çalım ise birlikte çalışıp birlikte terleyip koşturacaklarını belirtti. Yarın oynanacak olan maçı hep birlikte seyredeceklerini belirten Çalım, “Siz dik duracaksınız ve centilmence mücedele edeceksiniz. Yenmek veya yenilmek bu bizim önemli değil. Futbolcu kendine yakışanı yapacak. Gözlerinize bakarken parıldıyan ışıktan yarın ki maçı alacaınızı görüyorum. Sizleri seviyor ve başarı diliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan teknik direktör Namık Durusoy ve takımın kaptanı Ali Kurt, yarınki maçı kazanarak yeni seçilen yönetime armağan etmek istediklerini söylediler. 

Editör: TE Bilisim