Hollanda'daki ilk maçtan 2-1'lik üstünlükle dönen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rövanştan 3-1'lik skorla ayrıldı.

Maça hızlı başlayan taraf konuk Feyenoord'du. Hollanda temsilcisi ilk 20 dakika boyunca topa hükmeden taraftı. Beşiktaş ile maçın ilk bölümünde topun arkasına geçerek kontra atak kovaladı. Feyenoord temsilcimiz üzerindeki baskısını arttığı dakikalarda sahneye Demba Ba çıktı.

DEMBA BA'DAN HATTRİCK

28. dakikada sol kanattan baskıyla topu çalan Mustafa Pektemek ceza sahasına girer girmez topu Demba Ba'ya verdi. Onun vuruşunda top ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. Bu dakikanın ardından üzerindeki baskıdan kurtulan Beşiktaş topla biraz daha oynamaya başladı. Büyük bir avantaj kazanan Beşiktaş karşısında moral olarak çöken Feyenoord ise oyun disiplininden uzaklaşmaya başladı. İlk yarı ise bu skorla sona erdi.

KARTAL TURA KOŞTU

İkinci yarı ilk yarıya benzer bir şekilde başladı. Kontrolü eline alan Feyenoord, Beşiktaş'ı zorlamaya başladı ve 74. dakikada Manu ile skora dengeyi getirmeyi başardılar. Bu dakikanın ardından maçı uzatmaya götürme fırsatını arayan Feyenoord karşısında 80 ve 86. dakikada Demba Ba ile skoru 3-1'e getiren Beşiktaş turu atlayan taraf oldu.

Karşılaşmanın ayrıntıları için tıklayınız..


Stat: Atatürk Olimpiyat
 
Hakemler: Felix Zwayer, Marco Achmüller, Marcel Pelgrim, Tobias Stieler(4. Hakem)

Beşiktaş: Tolga, Ersan, Franco, Motta, Necip, Atiba, Veli, Kerim(Dk.74 İsmail), Olcay, Mustafa(Dk.85 Oğuzhan), Demba Ba(Dk.87 Cenk Tosun)
 
Yedekler: Cenk, Serdar, İsmail, Sivok, Uğur, Cenk T., Oğuzhan
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
Feyenoord: Mulder, Mathijsen, Kongolo, Van Beek, Clasie(Dk.69 Karsdorp), Immers, Vilhena, Boetius, Nelom(Dk.58 Vormer), Vrede(Dk.57 Manu), Schaken
 
Yedekler: Hahn, Karsdorp, Steenvoorden, Vormer, Goossens, Achahbar, Manu
 
Teknik Direktör: Fred Rutten
 
Goller: Demba Ba (Dk.28, 80, 86), Manu (Dk.74)
 
Sarı Kartlar: Necip (Dk.22), Nelom (Dk.33), Boetius (Dk.37), Schaken (Dk.65), Ersan (Dk.70)

Editör: TE Bilisim