ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL - Beşiktaş'ın eski milli futbolcusu Feyyaz Uçar, devre arasında teknik direktörlük görevine getirildiği TFF 3. Lig 2. Grup ekibi Van Büyükşehir Belediyespor'da şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor.

 

Futbola Avcılar Kulübünde başlayan, 1982-1983 sezonunda Beşiktaş'ın genç takımından A takıma yükselen Feyyaz Uçar, Ali Gültiken ve Metin Tekin ile siyah-beyazlı ekibin efsane üçlüsünü oluşturdu. Beşiktaş'ta büyük başarılar elde eden Feyyaz Uçar, 16 sezonda çıktığı 320 lig maçında 170 gol atarak siyah-beyazlı ekibin tarihindeki en önemli golcüler arasında yer aldı.

 

Antrenörlüğü döneminde A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyonluk sevinci yaşayan Uçar, Van Büyükşehir Belediyespor'u da mutlu sona ulaştırmayı hedefliyor. 

 

"Hedefi olan takımları tercih ediyorum"

Feyyaz Uçar, yaptığı açıklamada, hedefi olan takımları tercih ettiği için Van Büyükşehir Belediyespor'a geldiğini söyledi. Uçar, Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde sürekli şampiyonluğu hedefleyen bir ekip olduklarını belirterek, şöyle devam etti: 

 

"Antrenörlüğüm döneminde yine Lucescu'nun yardımcısı olarak Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyonluğum var. Teknik direktörlük görevimde Yeni Malatyaspor ile bir şampiyonluğum var. Hedefe oynayan takımları tercih ediyorum. Oldukları lig ya da bulundukları bölge beni hiç ilgilendirmiyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım varsa oraya gitmeyi tercih ediyorum. Başka teklifler de vardı. Ancak burada bir şampiyonluk yaşayacağıma inandığım için geldim. Beşiktaş'ta futbol oynadığım dönemde Van'a kampa gelmiştim. O zamandan çok sıcak anılarımız vardı. Van halkı, sporseverleri bize müthiş ilgi göstermişti. Aklımda ve kalbimde her zaman o anılar vardı. Van yine aynı şekilde duruyor. Şehir genişlemiş ve büyümüş ama o sıcakkanlılık devamlı var." 

 

"Play-off içinde yer almak istiyoruz"

Feyyaz Uçar, Van Büyükşehir Belediyespor'u bir üst lige çıkarmak istediklerini aktardı. Grupta ilk yarıyı 12. sırada tamamlayan bir takımı devraldığını hatırlatan Uçar, puan olarak dezavantajlarının bulunduğunu, bu yüzden öncelikle play-off içinde yer almayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

Uçar, kadroyu kendisinin kurmadığına da dikkati çekerek, "Devre arasında yapılan son 2 transfer benim onayımla gerçekleşti. Ondan önceki 4 transferin ben gelmeden önce anlaşması yapılmıştı. Dolayısıyla benim orada aksi bir fikir söylemem yanlış olurdu. Onlardan da memnunum, bir sıkıntı yok. Her teknik adam kendi kurduğu takımla sezona başlamak ister. Takımda kalarak daha büyük başarılara imza atmak istiyorum." diye konuştu.

 

"Teknik adamların görevi sadece şampiyonluk değil"

Van'da altyapıya önem vereceklerini belirten Uçar, gelecek haftadan itibaren altyapıdan başlayarak, bölgeye yayılan bir tarama gerçekleştireceklerini ve yetenekli futbolcuları takıma kazandırmak istediklerini kaydetti.

 

"Teknik adamların görevi sadece şampiyonluk değil. Gittikleri bölgelerde 2 yerel oyuncuyu o takıma kazandırmak da görevleri arasındadır." diyen Uçar, Van'daki futbolcuların fizik ve kondisyon kapasitelerinin yüksek olduğunu, bunlara teknik ve taktiği de ekleyerek başarıyı artıracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim