Önder ALTINAL - ŞEHRİVAN

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Belediye Vanspor, evinde konuk ettiği Gölcükspor’u 3-0 mağlup etti. Vanspor korku dolu son haftalarda aldığı bu galibiyet ile ligde kalmayı başardı.

TFF 3.Lig 3.Grupta mücadele eden B. Vanspor üst üste aldığı mağlubiyetlerden sonra kendi evinde karşılaştığı Gölcükspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerek puanını 40'a yükseltti. 90’lı yılların sonunda yakaladığı ivme ile adını Türkiye’ye ezberleten ve Süper Lig’in unutulmaz takımları arasına adını yazdıran B.Vanspor efsanesi bir türlü canlanmadı. Amatörde B.Vanspor adıyla bir ara 2’inci lige kadar gelen Vanspor bu yıl yine büyük umutları boşa çıkardı. İyi başlayan ligde üste üste alınan kötü sonuçlar neredeyse yeniden amatör yolu gösteriyordu ki, takım ligin bitmesine bir hafta kala düşmekten kurtuldu. B. Vanspor haftaya ligden düşmesi garantilenen Yimpaş Yozgatspor’a konuk olacak.

CENTİLMENLİK HAVASINDA GEÇEN MAÇA VANSPOR HIZLI BAŞLADI

Ligin bitimine 2 hafta kala düşme potasında yer alan Belediye Vanspor, evinde Gölcükspor’u konut etti. Maça ilk başlayan Vanspor maçın ilk dakikalarında kalesinde iki büyük tehlike atlattı. Maçın 5’nci dakikasında Aykut’un ara pasında Burak’ın sert şutunu Belediye Vanspor’un kalecisi Taner şık bir kurtarışla topu kornere çeldi. Atağın devamında Gölcükspor’un kullandığı kornerde yapılan kafa vuruşu bu sefer Tanerin üzerine geldi ve kaleci Taner topa hakim oldu. Maça hızlı başlayan Vanspor kalesinde gördüğü bu iki ataktan sonra maçın 7’nci dakikasında 1-0 öne geçti. Sol çaprazda gelişen Vanspor atağında içeri doğru çevrilen topa takım kaptanı Osman düzgün bir vuruş yaptı ve takımını öne geçiren golü attı. Vanspor 1-0 Gölcükspor. Maçın hakimi olan ve rahat bir futbol oynayan Vanspor 16 dakika da ilk kornerini kullandı. Yapılan korner atışında top bir anda Maksut’un önünde kaldı ve karambole rağmen güzel bir şut çıkaran Maksut önce kaleciye daha sonra ise direğe takıldı. Sonrasında kullanılan ikinci kornerden gelen topa gelişine sert bir vuruş çıkaran kaptan Osman, Maksut gibi oda kaleciye takıldı. Vanspor’un bu baskısından bunalan Gölcükspor daha sonrasında topu uzaklaştırdı ve rahat bir nefes aldı. Ancak Gölcükspor’un bu rahatlığı uzun sürmedi ve 19’ncu dakikada yine ilk goldeki gibi sol kanatta Bilal’in taşıdığı top yine kaptan Osman’ın önünde kaldı. Osman rahat pozisyonda yaptığı plase ile kaleci Özcan’ı avladı ve Vanspor 2-0 öne geçti.

29’NCU DAKİKADA SU MOLASI VERİLDİ

Havanın sıcak olmasında dolayı maçın 29’ncu dakikasında hakem su molası verdi. 2-0’ın avantajı ile rahat bir futbol ortaya koyan Vanspor’un defans oyuncusu Birol 33’ncü dakikada geçirdiği sakatlıktan dolayı yerini Sabahattin’e bırakmak zorunda kaldı. Centilmenlik havası içinde geçen maçta sakatlanan Gölcükspor’lu oyuncuya ilk yardım Vanspor’lu oyuncudan geldi. Maçın 45’nci dakikasında Gölcükspor sağ kanattan yakaladığı pozisyonda yapılan ortaya çıkana kaleci Taner yere dengesiz bir şekilde düşerek sakatlık geçirdi. Bu arada ilk yarının sonuna da 2 dakika eklendi. 2 dakikalık uzatmaların ardında maçın hakemi ilk yarıyı bitirdi ve Vanspor soyunma odasına 2-0’lık skorla gitti.

VANSPOR 3 PUANI 3 GOL İLE ALDI

İkinci yarıya Gölcükspor başladı. Maçın ilk dakikalarına hızlı başlayan Vanspor ikinci yarıya da hızlı başladı ve daha maçın 47’ncı dakikasında durumu 3-0 yaptı. Sol tarafta kazanılan korner atışında yapılan ortay iyi yükselen Yusuf şık kafa vuruşuyla topu uzak köşeye gönderdi. Oynılan süre içerisinde maçın hakimi olan Vanspor maçın ilk dakikalarında verdiği iki pozisyonun ardından rakibine pozisyon vermedi ve rahat bir futbol ortaya koydu. Maç böyle iken maçın 55’nci dakikasında Gölcükspor ilk oyuncu değişikliğine gitti. Gölcükspor’dan Oğuzhan oyundan çıktı yerine ise Miraç oyuna dahil oldu. Maçta pek pozisyon yakalayamayan Gölcükspor maçın 63’ncü dakika da net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanatta gelişen atakta içeri çevrilen topu sert bir şekilde kale yollayan Mehmet’in şutu üst direkten oyuna geri döndü. Atağında devamında Vanspor defansı topu uzaklaştırdı. Maçtan epeyce kopan Gölcükspor 65’nci dakika bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Bedirhan’ın yerine 14 numarası ile İbrahim oyuna dahil oldu. Ama Gölcükspor’un bu değişiklikleri de fayda etmedi. Maçın sonlarına doğru artık orta alanda oynana futbol ile maç 3-0 Vanspor lehine sonuçlandı ve Vanspor 3 puanı 3 golle alarak düşme hattında kurtulmuş oldu.

İŞTE İLK 11’LER

Vanspor: Taner Tamince, Birol Yiğit (Sabahattin Kara), Maksut Taşkıran, Emrah Tacir (Medeni Bingöl), Abdülkerim Kılıç, Semih Oğuz, Burak Bükel, Mustafa Can Cap, Osman Yıldırgan, Bilal Gücüyetmez ve Yusuf Akbulut.

Gölcükspor: Özcan Bozan, Ensar Çetinkaya, Mehmet Öztonga, Kemal Can Aydemir, İbrahim Demirer, Yağız Göktuğ Taşbulak, Oğuzhan Demirer (Miraç Sıray), Bedirhan Adanur (İbrahim Gürel), Aykut Öngel, Burak Oğulcan Demir ve Burak Süleyman.

NEFESLERİN TUTULDUĞU MAÇ!

Lig yarışına iyi başlayan ve aldığı sonuçlarla ilk 10 haftada play-off mücadelesi vereceği yönünde yorumlar alan B.Vanspor ligin son haftalarında üst üste kötü sonuçlar almaya başladı. Bu hafta evinde oynadığı Gölcükspor maçından önceki 7 maçı üst üste kaybeden B.Vanspor üstte başladığı ligde son haftalara korku ile girdi. Yönetim değişiklikleri, teknik ekip değişiklikleri ile sürekli inişli çıkışlı bir profil izleyen B.Vanspor’da bitime bir hafta kalan oynanan 33 maçta takım 11 galibiyet 7 beraberlik ve 15 mağlubiyetle şimdilik 12’inci sıraya yükselmiş durumdu. Öte yandan sezon boyunca sadece 33 gol atabilen B.Vanspor rakip takımlardan ise toplamda 34 gol yedi. Evinde çıktığı kader maçında Gölcükspor’u 3-0 ile mağlup eden B.Vanspor böylelikle puanını 40’a çıkararak, -1 averaj ile ligde kalmayı da garantiledi. Takım haftaya oynayacağı Yimpaş Yozgatspor maçı ile lig yarışını da tamamlamış olacak.

DEV KÖRFEZ EKİBİ LİGE VEDA ETTİ!

Ligde son haftaya girilirken bir zamanların efsane takımlarından birisi olan Kocaelispor’da taraftarını şaşırtan takımlar arasında yer aldı. Vanspor’un son haftalara kadar düşme korkusu yaşadığı ligde alınan toplu sonuçların ardından Y.Yozgatspor, Kocaelispor ve 1930 Bafraspor lige veda eden takımlar oldu.

İŞTE BELEDİYE VANSPOR’UN LİG KARNESİ!

EYLÜL 2013

Şekerspor 0-2 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 1-0 Arsinspor
Ayvalıkgücü Belediyespor 1-1 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 0-0 Kayseri Şekerspor
Anadolu Üsküdar 1908 3-0 Belediye Vanspor

EKİM 2013
Belediye Vanspor 4-2 1930 Bafraspor
Belediye Vanspor 2-1 Denizli Belediyespor
Belediye Vanspor 0-0 Keçiörengücü
Kocaelispor 2-1 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 2-1 Kırıkhanspor

KASIM 2013
Yeni Diyarbakırspor 0-1 Belediye Vanspor
Tuzlaspor 2-1 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 1-2 Menemen Bld.
İstanbulspor 1-0 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 0-2 Erzincan Refahiyespor

ARALIK 2013
Belediye Vanspor 1-1 Yimpaş Yozgatspor
Gölcükspor 0-3 Belediye Vanspor

OCAK 2014
Belediye Vanspor 0-0 Şekerspor
Arsinspor 0-0 Belediye Vanspor

ŞUBAT 2014
Belediye Vanspor 1-0 Ayvalıkgücü Belediyespor
Kayseri Şekerspor 1-0 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 1-2 Anadolu Üsküdar 1908
Denizli Belediyespor 2-1 Belediye Vanspor

MART 2014
Belediye Vanspor 1-0 Kocaelispor
1930 Bafraspor 0-0 Belediye Vanspor
Keçiörengücü 3-1 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 1-3 Yeni Diyarbakırspor
Kırıkhanspor 2-0 Belediye Vanspor

NİSAN 2014
Belediye Vanspor 4-0 Tuzlaspor
Menemen Bld. 1-0 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 0-1 İstanbulspor
Erzincan Refahiyespor 1-0 Belediye Vanspor
Belediye Vanspor 3-0 Gölcükspor

MAYIS 2014
Yimpaşyozgatspor – Belediye Vanspor

GOLCÜLER VASATTA KALDI

Lig boyunca kadro anlamında da çeşitli sıkıntılar yaşayan B.Vanspor’da sezon boyunca gol yollarında sıkıntı yaşandı. Lig yarışının başında golcü bir takım profili çizen takımda devre sonrasında atak anlamında da sıkıntılar başladı. Kısır bir ikinci yarı geçiren B.Vanspor’da forvetler de gol yollarında etkili olamazken takımın en golcü isme 5 golle orta saha oyuncusu Birol Yiğit oldu. Yiğit’in ardından genç oyuncu Mazlum Öndil 4 golle ikinci olurken, Öndil’i yine 4 golle bir defans oyuncusu olan Maksut Taşkıran izledi.

İŞTE VANSPOR’UN GOLCÜLERİNİN GOL KARNESİ:

Birol Yiğit – 5 gol
Mazlum Öndil – 4 gol
Maksut Taşkıran – 4 gol
Medeni Bingöl – 3 gol
Osman Yıldırgan – 3 gol

Editör: TE Bilisim