Takvim Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye'deki yönetimleriyle her zaman eleştiri oklarının hedefi olan Cüneyt Çakır uluslararası arenada destan yazmayı sürdürüyor... Türk hakemliğinin gururu olan Çakır bu gece Hollanda-Arjantin karşılaşmasında düdük çalacak.  

Türk hakemliğinin gururu olan Çakır, FIFA tarafından Dünya Kupası yarı finalinde bu gece Arjantin ile Hollanda arasında oynanacak maça atandı... Doğan Babacan'ın ardından 40 yıl sonra Dünya Kupası'nda maç yöneterek tarihi bir başarıya imza atan Çakır, gruplarda Rusya-Cezayir ve Brezilya- Meksika maçlarında düdük çalmıştı. Son olarak kupada devam eden 11 hakem arasına kalan Cüneyt Çakır şimdi de yarı finalde görev yapacak.

HAKEMLİK KARİYERİNDE EN ÜST NOKTA

Bu gece Sao Paulo'da saat 23.00'te oynanacak Arjantin-Hollanda maçında tüm Türkiye'nin duaları Çakır'la birlikte olacak. Tüm dünyanın kilitleneceği dev karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Kuşkusuz bu maç Çakır'ın 2001 yılında başlayan profesyonel hakemlik kariyerinde en üst nokta olacak.

NE KADAR İYİ OLDUĞUNU YİNE GÖSTERDİ

Daha önce FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final yöneten Çakır, EURO 2012'nin yanı sıra FIFA U20 Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yarı finaller yönetmiş, Şampiyonlar Ligi Finali'nde dördüncü hakemlik yapmıştı. Türkiye'de her zaman eleştiri oklarının hedefi olan Çakır böylece ne kadar iyi bir hakem olduğunu birkez daha ispatladı.

BAŞARISININ SIRRI 'STRESSİZ ORTAM!'

Hakem hocaları, Türkiye'de büyük baskı altında olduğu için zaman zaman tartışma yaratan kararlara imza atan Çakır'ın uluslararası arenadaki performansını 'Stressiz ortam'a bağlıyor. Sadece ülkemizdeki değil yurtdışındaki otoriteler de Cüneyt Çakır'ın önümüzdeki yıllarda mutlata büyük bir organizasyonun finalinde düdük çalacağı konusunda birleşiyor.

1 YILLIK KAZANCINI 1 AYDA ÇIKARDI

Süper Lig'de 24 maç yönetip 30 bin Euro kazanan Çakır, FIFA'dan 40 bin Euro aldı... Türkiye'nin gururu olan Cüneyt Çakır hakemlik kariyerinde çok önemli bir hedefe daha ulaşırken çok önemli bir maddi gelirin de sahibi oldu...

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 24 maça çıkan ve derbilere ödenen ekstra ücretle birlikte yaklaşık 30 bin Euro kazanan Çakır, Dünya Kupası'nda 1 ayda bu gelirin üstüne çıkmayı başardı. FIFA, Çakır'la birlikte Dünya Kupası'nda maç yöneten tüm orta hakemlere 40 bin Euro ödedi.

Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Çakır, 3 yıl amatör kümede 1000'in üzerinde maç yönetti. 2001'den bu yana da Süper Lig'de düdük çalıyor.

Editör: TE Bilisim