Avrupa’da fırtına gibi esen ve hafta içinde Partizan’ı 2-1’lik skorla deviren Beşiktaş, Başakşehir’i  9 kişi kalmasına rağmen 2-1 mağlup etti.

Kırmızı kartların havada uçuştuğu Kayseri Erciyes ve Fenerbahçe maçlarından eli boş ayrılan Beşiktaş, kötü gidişi noktalamak için konuk ekip Başakşehir karşılaşmasına oldukça istekli başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında en tehlikeli atak 30. dakikada Beşiktaş’tan geldi. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Jose Sosa kullandı. Sosa’nın ortasını ön direkte Pedro Franco içeri çıkarttı ve Atiba Hutchinson’dan seken topla altı pas içerisinde buluşan Cenk Tosun’un rövaşatası üst direğe çarpıp oyun alanının dışına çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı beraberlik ile sona erdi derken sahneye 42. dakikada Alexandu Epureanu çıktı ve attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Marcio Mossoro geçti. Mossoro’nun ortasına ön direkte iyi yükselen Alexandu Epureanu’nun muhteşem kafa vuruşu kaleci Cenk Gönen’in sağından ağlarla buluştu ve ilk yarının sonucunu belirledi.

Maçın ikinci yarısında Beşiktaş öyle bir başlangıç yaptı ki karşılaşmayı bırakacak gibi gözükmüyordu. Maçın 63. dakikasında Senegalli yıldız Demba Ba Beşiktaş’a beraberliği getiren golü kaydetti. Beşiktaş’ın yıldızı Demba Ba ceza sahası içerisinden topa klas ve bir o kadar sert vuruş yaptı. Top adeta neye uğradığını şaşırdı ve üst direğe çarpıp ağlarla buluştu.

Siyah beyazlılar beraberlik sonrası ataklarını sıklaştırdı. Maçın 75. dakikasında Beşiktaş Kerim Frei’ın golüyle 2-1 öne geçti. Kerim Frei’ın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa’nın çektiği şut kaleci Volkan Babacan’dan sekti ve kale önüne giden topa kayarak müdahale eden Kerim Frei’ın çektiği şut ağlarla buluştu ve maçın skorunu belirledi.

Mücadelenin 76. dakikasındaysa Franco ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 90+5’te İsmail Köybaşı karşılaşmadaki ikinci sarı kartını gördü ve Beşiktaş kalan dakikalarda 9 kişi mücadele etti.

Editör: TE Bilisim