Türkiye Boks Federasyonu tarafından Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılan Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’na katılarak 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 2 Türkiye üçüncülüğü ve 2 Türkiye dördüncülüğü madalyası kazanarak, Van’a dönen boksörler şampiyonluk mutluluklarını Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’la paylaştı.

 

Türkiye Boks Federasyonu 2016 Faaliyet programında yer alan ve Muğla’nın Marmaris ilçesindeyapılan Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası 63 ilden 574 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Marmaris Amiral Orhan Aydın Kapalı Spor Salonunda 2020 olimpiyatlarına gidecek sporcuların altyapısını oluşturacak şampiyonaya katılarak, 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 2 Türkiye üçüncülüğü ve 2 Türkiye dördüncülüğü madalyalarının sahibi olan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımını aldıkları bu başarılarının ardından, Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ve Hüseyin Tekin ile birlikte Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ettiler. Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’na 15 sporcu ile katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü boksörlerden 52 kiloda Azad Demirhan Türkiye şampiyonu, 60 kiloda Barış Ürgün Türkiye ikincisi, 57 kiloda Ahmet Zengin, 80 kiloda Serkan Demirkol Türkiye üçüncüsü, 66 kiloda Davut Pekel ve 54 kiloda ise Halil İbrahim Çoban Türkiye dördüncüsü oldular. 52 kiloda Türkiye şampiyonu olan Azad Demirhan, 60 kiloda Türkiye ikincisi Barış Ürgün, 57 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Ahmet Zengin ve Serkan Demirkol kazanmış oldukları derecelerinden dolayı, Türkiye Boks Federasyonu tarafından Mayıs ayında Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonası için Türkiye Boks Milli Takımı kampına davet edildiler.

Marmaris Amiral Orhan Aydın Kapalı Spor Salonunda yapılan Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasının final karşılaşmalarını, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri izledi.

 

Şampiyon sporcuları ve antrenörleri makamında ağırlayan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; "Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılan Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasına ilimiz adına katılarak 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 2 Türkiye üçüncülüğü ve 2 Türkiye dördüncülüğü kazanarak en güzel başarılara imza atan boksörlerimizi bir kez daha yürekten kutluyoruz. Boksörlerimiz ilimizin başarı çıtasını her zaman yükseltmektedirler. Bu başarılarından ve çalışmalarından dolayı ilimizde böylesi gurur verici sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen boks antrenörümüz Ayhan Öz’e ve Hüseyin Tekin'e çok teşekkür ediyor, sporcularımızı da kazanmış oldukları başarılarından dolayı bir kez daha kutluyor kendilerine bundan sonraki katılacakları müsabakalarında başarılar diliyoruz” dedi.

 

Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ise yaptığı açıklamasında; “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Marmaris’te yapılan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasına 15 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan 52 kiloda Azad Demirhan Türkiye şampiyonu diğer sporcularımız ise 1 Türkiye ikinciliği, 2 Türkiye üçüncülüğü ve 2 Türkiye dördüncülüğü madalyası ile ilimize döndük. Aldığımız bu güzel başarılardan dolayı 4 sporcumuz ise Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Mayıs ayında Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonası için Türkiye Boks Milli Takımı kampına davet edildiler. Kazanmış olduğumuz bu başarılarımız sıkı ve disiplinli çalışmalar sonucunda kazanılmıştır. Amacımız katıldığımız müsabakalardan en güzel başarılarla dönmektir. Bizlere her zaman böylesi gurur verici başarıları yaşatan sporcularımızı bir kez daha kutluyor, Van’da boks branşına her zaman destek veren başta, Vali Yardımcımız Atif Çibekli’ye, il müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim