Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki dev derbideBeşiktaş ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar derbiyi 2-1 kazandı. Sarı-kırmızılılar karşısında 10 maç sonra derbi zaferi yaşayan siyah-beyazlılar bu sonuçla lig liderliğini sürdürdü. Beşiktaş bu galibiyetin ardından Galatasaray'la arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.

Muslera'nın kurtarışlarıyla devleştiği gecede sarı-kırmızılılar kaleci Günay Güvenç'in büyük hatasında Sneijder'in golüyle 54'te 1-0 öne geçti.

Beşiktaş ilk yumruğu yemesine rağmen bu golden 2 dakika sonra Mario Gomez ile skora dengeyi getirmeyi başardı. Alman golcü skoru eşitlerken, Sneijder'in golünde büyük hatası olan arkadaşı Günay Güvenç'e de rahat nefes aldırdı.

Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde 2 gol atan Maro Gomez Galatasaray'ı da boş geçmeyerek ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. 

Derbide üstün oyunuyla ezeli rakibini adeta sahadan silen siyah-beyazlılar'ı maçta ilk galibiyeti getiren gol 74'te Gökhan Töre'den geldi. 

Maçın iyilerinden Quaresma'nın yerine 72'de oyuna giren Töre, Semih Kaya'dan seken topa gelişine çok güzel bir vuruş yaparak Muslera'yı avlamayı başardı. Siyah-Beyazlılar'daki 3. sezonunu geçiren Gökhan Töre ilk derbi golünü Galatasaray karşısında buldu. 

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Mete Kalkavan, Ekrem Kan, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Günay Güvenç, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Semih Kaya, Olcan Adın, Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz (Dk. 37 Umut Bulut)

Sarı kart: Dk. 45 Gomez (Beşiktaş)

Editör: TE Bilisim