UEFA üst kuruluna sevk edilen Trabzonspor’un olası men cezasında, ligi 6. sırada bitiren takım Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde edecek.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Erzrumspor'u 1-0 mağlup ederek puanını 43'e çıkaran ve 8. sırada bulunan Fenerbahçe'ye de Avrupa Ligi'ne gitme şansı doğdu.



FENERBAHÇE DE CEZA ALABİLİR



Fenerbahçe'nin UEFA'dan men cezası alma ihtimali bulunsa da sarı-lacivertliler Avrupa hakkı elde ederek cezayı bu yıl çekmeyi hedefliyor. Aksi takdirde UEFA'dan gelecek olası bir cezada Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezonlarda Avrupa'ya gidememe durumu devam edecek.



FENERBAHÇE NASIL 6. OLUR?



3'lü averajda Konya 2'li averajda Fenerbahçe üstün



Sarı-Lacivertliler, puan tablosunda Konyaspor ve Alanyaspor'la eşit durumda. Fakat 2'li averajda rakiplerinden üstün. Üçlü averajda ise Konya'nın +3, Fenerbahçe'nin +2, Alanyaspor'un da -5 averajı bulunuyor. 

Fenerbahçe'nin son maçını kazanması ve Alanyaspor ya da Konyaspor'dan birinin puan kaybetmesi halinde Sarı-Lacivertliler ligi 6. sırada bitirecek.

Konyaspor son maçında kendi evinde Akhisarspor'u ağırlarken, Alanyaspor ikinci sırada bulunan Başakşehir'e konuk olacak.

Alanyaspor'un 6.'lık şansı yok

Son hafta Başakşehir deplasmanına çıkacak Alanyaspor, Antalyaspor da dahil olmak üzere rakiplerinden hem 2'li hem de 3'lü averajda kötü durumda. Bu yüzden Akdeniz ekibinin hiçbir ihtimalde 6. olma şansı bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim