16-18 Ağustos 2013 tarihleri arasında Sapanca Gölü Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’na 11 ilden 27 kulüp ve yaklaşık 250 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen yarışmalara Vanlı kanocular damga vurdu. Vanlı kanocular, yarıştıkları kategorilerde beş ayrı derece elde ederek mutlu bir şekilde Van’a döndüler. Yarışmaya 15 erkek ve 7 kız olmak üzere toplamda 22 sporcu ile katıldıklarını söyleyen kano antrenörleri Yusuf Ürün ve Ünal Ülver, yarışlarda genel olarak iyi bir başarı elde ettiklerini söylediler.


200 metre parokano kategorisinde yarışan ve Türkiye ikincisi olan engelli sporcu Sevgi Gülmen ise, ilk defa böyle bir yarışmaya katıldığını söyledi. Hocasının kendisine çok büyük destek olduğunu belirten Gülmen, “Spor yapmak benim için bir hayaldi. Hocamla tanıştıktan sonra benimde spor yapabileceğimi söyledi. Bende çalışmalara başladım. Doğuştan yürüme engelliyim. Tekerlekli sandalye ile çalışmalara gidip geliyorum. Bir yıl çalıştıktan sonra Türkiye şampiyonasına gittik. 200 metre parokano da Türkiye ikincisi olup spor azmimi bu dereceyle taçlandırmış oldum. Çok mutluyum. Engelli arkadaşlarımın da gelip bu tür spor dallarından faydalanmalarını istiyorum” dedi.


Edremit Su Sporları Merkezi’nde yaz kış demen çalıştıklarını söyleyen Lütfi Akın Yılmaz ise, “Hocalarımız kış aylarında bile gölde bizleri çalıştırdılar. Bizde bu emeğin karşılığını verdiğimizi düşünüyoruz. Türkiye üçüncüsü oldum. İnşallah bundan sonra ki yarışlarda daha iyi dereceler alacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim