Malezya'da 27 Eylül-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda hem sağ hem de sol kolda altın madalya kazanan bedensel engelli milli sporcu Gökhan Seven, uluslararası arenadaki başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.

 

Erzurum'da 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüyemeyen Gökhan Seven, başta bilek güreşi olmak üzere çeşitli spor dallarındaki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Okçulukta Türkiye ikinciliği bulunan, Türkiye Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı'na kaptanlık yapan Seven, bilek güreşinde uluslararası organizasyonlarda toplam 18 madalya kazandı.

 

İLK DERECESİ TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Gökhan Seven, yaptığı açıklamada, bilek güreşinin bir spor olarak müsabakalarının yapıldığından 1998 yılında tatil için gittiği Yalova'da haberdar olduğunu anlatarak, şunları söyledi: "Kollarım doğuştan güçlüydü ve amatör olarak bilek güreşi yapıyordum, kimseye de yenilmiyordum. Sonra Yalova'da bilek güreşi müsabakasına şahit oldum. Bilek güreşinin bir spor dalı olduğunu orada öğrendim ancak lisansım olmadığı için yarışmaya katılamadım. Erzurum'a dönünce Bedensel Engelliler ve Sakatlar Derneği'nin yönlendirmesiyle lisans çıkardım ve ilk derecemi 2006 yılında İstanbul'da düzenlenen ve hiç hazırlanmadan gittiğim Türkiye şampiyonasında ikinci olarak elde ettim."

 

"İSTİKRARI SAĞLAYINCA BAŞARI KAÇINILMAZ OLUYOR"

Gökhan Seven, sonraki dönemde istikrarlı ve disiplinli şekilde çalışmaya ve çok daha büyük başarılar kazanmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: 

"Dünya şampiyonluğu söylendiği kadar kolay olmuyor. Bir yıllık bir çalışmanın sonucu bu. Haftanın beş günü ağırlık antrenmanı, bir gün de masa çalışması yapıyorum. Çok yorucu, yıpratıcı çalışmalar sonucu bu başarılar geliyor. Şampiyon olmadan önce bilek güreşine gönül vermiş abilerime hep imrenerek bakardım. 'Acaba ben de bir gün şampiyon olabilir miyim?' diye düşünürdüm. Bunun için yılmadan, usanmadan çok çalıştım. Dört yıl boyunca katıldığım müsabakalardan altın madalya alamadan döndüm. Milli takıma seçilebilmek uzun bir süreçten sonra oldu. Burada en önemli şey istikrardı. İstikrarı sağlayınca, profesyonel olarak çalışınca başarı kaçınılmaz oluyor." Gökhan Seven, dünya şampiyonasında kazandığı altın madalyaları şehitlere adadığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim