Fransa'da düzenlenen EURO 2016 birçok önemli istatistiği de beraberinde getirdi. İşte EURO 2016'nın 'en'leri...

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2016, birçok önemli istatistiği de beraberinde getirdi. Turnuvaya katılan A Milli takımımız için de ilginç istatistikler öne çıkıyor. EURO 2016'nın en genç futbolcuları listesinde zirve İngiltere'nin forveti Marcus Rasford'a ait. İkinci sırada Bayern Münih'in yeni transferi Portekizli futbolcu Renato Sanches yer alırken üçüncü sırada Türkiye'nin yıldız adayı Emre Mor bulunuyor.

Turnuvanın en yaşlı ismi ise Macaristan Milli Takımı'nın 40 yaşındaki kalecisi Gabor Kiraly oldu.

EN GENÇ TAKIM İNGİLTERE, EN YAŞLI TAKIM İRLANDA CUMHURİYETİ

İngiltere Milli Takımı, EURO 2016'nın en genç takımı oldu. İngilizler 25.3 yaş ortalamasıyla turnuvanın en genç takımı olarak dikkat çekiyor. En genç takım sıralamasında ikinci sırada Almanya, 25.4 yaş ortalamasıyla yer alıyor. Türkiye ise 26.3 yaş ortalamasıyla turnuvanın en genç beşinci takımı oldu. Turnuvanın en yaşlı takımı 29.3 yaş ortalamasıyla İrlanda Cumhuriyeti oldu. İrlanda Cumhuriyeti'nin ardından EURO 2016'nın en yaşlı takımları Rusya ve Çek Cumhuriyeti olarak sıralanıyor.

EN FAZLA KAZANANLAR INIESTA VE FABREGAS

Türkiye'nin, EURO 2016 D grubundaki rakiplerinden İspanya Milli Takımı'nın futbolcuları Andres Iniesta ve Cesc Fabregas, Avrupa Şampiyonası finallerinde en fazla maç kazanan futbolcular oldu. İspanya'nın Çek Cumhuriyeti'ni 1-0' yendiği maç ile Iniesta ve Fabregas İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası finallerinde 10 maçı galip tamamlayarak turnuva tarihinde en fazla maç kazanan futbolcular oldu.

EN UZUN İSVEÇ, EN KISA İSPANYA

EURO 2016'da en uzun takım 1.86 boy ortalamasıyla İsveç oldu. Türkiye'nin 1.81 boy ortalamasıyla en kısa takımlar arasında olduğu listede İspanya, 1.80 boy ortalamasıyla son sırada yer aldı.

EN ZAYIF TAKIM TÜRKİYE

EURO 2016'da mücadele edecek takımlar içinde kilo ortalaması en düşük ekip Türkiye oldu. A Milli Takım ile 74,30 kilo ortalama ile son sırada yer alırken Almanya 80,30 kilo ortalama ile bu alanda ilk sırada yer aldı.

RONALDO VE IBRAHIMOVIC REKOR PEŞİNDE

Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile İsveç'in deneyimli ismi Zlatan Ibrahimovic, EURO 2016'da gol atmaları halinde turnuva tarihine adlarını yazdıracak. Her iki futbolcu da kariyerlerinde çıktıkları 3 Avrupa Şampiyonası'nda gol atmayı başardı. Ronaldo ve İbrahimovic, EURO 2016'da da gol atmaları halinde dördüncü Avrupa Şampiyonası'nda fileleri havalandırmış olacak. İki yıldız da bu başarıyı yakalayan ilk futbolcu olmak için çalışacak.(Ajanshaber)

 

Editör: TE Bilisim