Fenerbahçe'de 1993-1995 yılları arasında forma giyen Brian Steen Nielsen, bir ödül töreni için geldiği İstanbul'da AA muhabirlerinin sorularını cevaplandırdı.
Nielsen, İstanbul'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "İstanbul'a ne zaman gelsem evimdeymiş gibi hissediyorum. Keşke 20 sene önce Türkiye'den o kadar erken ayrılmasaydım diyorum. Onun pişmanlığını yaşıyorum. Bırakmam için erkendi, ancak şartlar onu gerektirdi" diye konuştu.
Fenerbahçe'den neden ayrıldığıyla ilgili soruya Nielsen, "O dönemde Fenerbahçe'de çok büyük bir baskı vardı. Takım, uzun bir süre şampiyonluk yaşayamamıştı. Ben de çok genç olduğum için o baskıyı kaldıramadım. Bazı yabancı futbolcular da takımdan ayrılmak istiyordu. Ayrıca bu dönemde ölüm tehditleri aldım. Bana 'Türkiye'yi terk et yoksa seni öldürürüz' şeklinde telefonlar geldi. Bir karar vermem gerekiyordu ve ben de ayrılmayı seçtim" cevabını verdi.
Nielsen, teklif gelmesi halinde Türkiye'de teknik direktörlük yapmaya sıcak bakabileceğini söyledi. Tüm tekliflere açık olduğunu belirten Nielsen, "Şu an için somut bir gelişme yok, ancak teklif gelirse neden olmasın" ifadesini kullandı.Beşiktaş veya Galatasaray'dan gelebilecek bir teklifi kabul edip etmeyeceği sorusuna Türkçe olarak "Hayır" cevabını veren Danimarkalı eski futbolcu Nielsen, Türkiye'de Fenerbahçe'de oynadığı için öncelikli tercihinin sarı-lacivertli takım olacağını kaydetti.
Aziz Yıldırım'a övgü
Nielsen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de "Kendisiyle tanışma fırsatım olmadı. Ancak Fenerbahçe adına yaptığı bütün hizmetler için büyük bir saygıyı hak ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Nielsen, eski takımı Fenerbahçe'nin favorisi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim