Kanarya'nın 6 milyon sterline işi bitirdiği dile getiriliyor. 27 yaşındaki savunmacı dürüstlüğü ve mütevazılığı ile dikkat çekiyor. Ekotto'nun çoğu maça metroyla taraftarla kol kol gittiği belirtiliyor. Sol bek arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de Tottenham'ın sol beki Assou-Ekotto ön plana çıkıyor. Yönetimin, bitirmek için yoğun çaba sarf ettiği Kamerunlu savunmacı için 6 milyon sterlin önerdiği ve tarafların anlaşmak üzere olduğu belirtildi. 2015'e kadar İngiliz ekibi ile sözleşmesi olan Ekotto, mutevazılığı ve dürüstlüğü ile dikkat çekiyor. 10 yaşında Fransa'nın Lens takımının altyapısına giren Ekotto, 20 yaşında ilk kez A takımın formasını giydi. Sadece üç maç kaçırdığı 2005- 06 sezonu sonunda Tottenham'ın dikkatini çekti. 5 milyon euro bedelle İngiltere Premier Lig'e adım atan Ekotto, Aralık 2006'da ciddi bir sakatlık geçirdi. "Hayatımda en büyük dersti. Her ay tıkır tıkır paramı alırken, kariyerimin daha 22-23 yaşında bitme ihtimali her şeyi yeniden düşünmeme neden oldu. Artık daha dikkatli, sorumlu ve güvenli davranacağım" demişti. Ekotto, dürüstlüğüyle tanınan bir isim. İngiliz basınına, "Forma aşkı diye bir şey yoktur. Bir kulüp size daha çok para verirse gidip oynarsınız" dediğinde oldukça tepki çekmişti.


FRANSIZ HİSSETMİYORUM


Fotomaç'ın haberine göre; Bizde karşılığı mavi kart olan Oyster Card'ı cebinde taşıyan Ekotto çoğu zaman maçlara taraftarlarla kol kola metroya binerek gidiyor. Sosyal projelere verdiği destekle de tanınan sol bek, Fransa Milli Takımı'nı da reddetmişti. Ülkesi Kamerun'u tercih eden Ekotto, "Kendimi Fransız hissetmiyorum. Ben Kamerunluyum" demişti.


CARDOZO HEYECANI!


Milyonlarca Fenerbahçeli'nin günlerdir heyecan içinde takip ettiği Oscar Cardozo harekatı mutlu sonla bitiyor. Paraguaylı golcü tamam gibi. Portekiz medyasında yer alan haberlere göre, daha önce Cardozo'yu ikna eden Fenerbahçe şimdi de bu futbolcunun kulübü Benfica ile anlaştı. Portekiz basınında yer alan haberlerde Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira ile bir araya geldiği ve tarafların el sıkışarak transfere son noktayı koyduğu belirtildi. Gelişmelerle ilgili olarak Portekiz basınına konuşan Cardozo'nun menajeri Pedro Aldave de "Oscar önümüzdeki dört sezon boyunca Fenerbahçe'de oynayacak. İki kulüp finansal konularda anlaşma sağladı" dedi. Başkan Vieira'nın özellikle teknik direktör Jorge Jesus'un isteği üzerine bu golcüyü Fenerbahçe'ye sattığı, gelen kaydedilirken, transferin mali tablosu da gün yüzüne çıktı.


PARAGUAYLI İKİYE KATLADI


Buna göre, Fenerbahçe, Benfica'ya 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sarı-lacivertli kulüp, dört yıllık anlaşma sağladığı Cardozo'ya ise yıllık 2.8 milyon euro verecek. 30 yaşındaki Cardozo, Benfica'da yıllık 1 milyon 300 bin euro kazanıyordu. Öte yandan Benfica Başkanı Viera'nın özel işlerini yapan avukat Jose Fouto da Radyospor'a yaptığı açıklamada "Fenerbahçe ve Atletico Madrid tekliflerini Benfica'ya sundu. Fenerbahçe bir adım önde" diyerek yıldız futbolcunun Kadıköy yolunda olduğunu doğruladı.

Editör: TE Bilisim